от Бургас и Варна
НОВА ГОДИНА в СИЛИСТРА

   Луксозен 5-звезден хотел на брега на Дунава
    
4 дни / 3 нощувки

тръгване от Варна, регион Слънчев бряг, Поморие и Бургас

31.12.2020 г. – 03.01.2021 г.

1-ви ден - четвъртък 31.12.20 г.:
Отпътуване в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х-л „Булаир“, в 09.00 ч. от Варна, ул.“Антим I”. Почивка по пътя. Пристигане в Добрич – разположен в центъра на Добруджа. Разглеждане на архитектурно-етнографския музей „Стария Добрич” – музей на открито, където се съхраняват, представят и развиват традиционните добруджански занаяти. Свободно време за обяд в центъра на града. Отпътуване и пристигане в Силистра – един от първите градове в Аспарухова България. Настаняване в хотел Дръстър 5* https://drustar.eu/bg/about-us/. Свободно време. Опознавателен тур в центъра на Силистра – разположен в Североизточна България на брега на р. Дунав, един от най-старите български градове, с много богата и древна история, създаден преди около 1900 години като римска крепост. Свободно време за подготовка за новогодишната вечер. Официално посрещане на НОВАТА ГОДИНА в ресторанта на хотела. Нощувка.
Новогодишната гала вечеря е с четиристепенно меню.
Новогодишна програма със специалното участието на КВАРТЕТ СЛАВЕЙ, български и световни хитове в изпълнение на Трио ДРЪСТЪР, DJ парти

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
2-ри ден - петък 01.01.21 г.:
Късна закуска. По желание и срещу доплащане: екскурзия до Казашкото село Татарица и  Тутракан. Пристигане в с. Татарица – населено с руснаци, които са дошли по тези места още преди 300 години. Разглеждане на руската църква „Покров на Прсв. Богородица“ от 1750 г. Камбаната, иконите и богослужебните книги са от известната Киевско-Печорска лавра в Украйна. Отпътуване за Тутракан и по пътя фото-пауза над биосферния резерват "Сребърна", признат през 1977 г. от ЮНЕСКО за резерват със световно значение /в списъка на 100-те НТО/. Пристигане в Тутракан и пешеходна разходка из архитектурен ансамбъл „Рибарска махала“ – единственото в страната естествено обособило се по поречието на реката рибарско селище.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.     
3-ти ден - събота 02.01.21 г.:
Закуска. По желание и срещу доплащане: еднодневна екскурзия до Северна Добруджа в Румъния. Преминаване през ГКПП Силистра на румънска територия. Панорамно пътуване до манастира  „Дервент“ с чудотворната икона на Пресвета Богородица - един от най-красивите манастири в Северна Добруджа. В църквата на манастира има и чудодеен камък, който поема болката и мъката на вярващите и в резултат на което постоянно нараства. Отпътуване и посещение на манастира на Св. Андрей Първозвани в село Йон Корвин, пазещ мощите на светеца, който е  първият от 12-те апостоли на Исус Христос и брат на Св. Петър. Посещение на Траяновият трофей - монумент посветен на един от петимата славни императори на Римската империя в село Адамклиси, Румъния. Монументът е посветен на бога на войната Марс и в този си вид е от времето на Никалае Чаушеску, когато се възстановява. Отпътуване и преминаване през ГКПП Силистра. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.          
4-ти ден - неделя 03.01.21 г.:
Закуска. Възможност за посещение на Меджиди табия – единствената напълно съхранена в интериор и екстериор крепост от османската епоха в България, намираща се над гр. Силистра и построена средата на XIX в. по плана на пруския военен инженер Хелмут фон Молтке. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане във Варна и Бургас вечерта.
Цена:
тръгване: от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Обзор от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 469.00 лв. 466.00 лв. 463.00 лв. 460.00 лв. 457.00 лв.
Цена дете до 5.99 г. 80.00 лв. 77.00 лв. 74.00 лв. 71.00 лв. 68.00 лв.
Цена дете 6-11.99 г. 286.00 лв. 283.00 лв. 280.00 лв. 277.00 лв. 274.00 лв.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, ТОЛ такси и ДДС;
-> 3 нощувки със закуска в хотел „ДРЪСТЪР” 5*;
-> пакет “Добре дошли“: шампанско и сладки при настаняване;
-> 2 вечери в ресторанта на хотела;
-> празнична новогодишна вечеря на 4-степенно меню;
-> новогодишна програма със специалното участието на КВАРТЕТ СЛАВЕЙ, български и световни хитове в изпълнение на Трио ДРЪСТЪР, DJ парти;
-> ползване на сауна;
-> ползване на wifi;
-> пешеходна обиколка на Силистра с екскурзовод;
-> екскурзоводско обслужване;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.
хотел „ДРЪСТЪР” 5*
www.hoteldrustar.com

Хотел „Дръстър“ е удостоен с награда луксозен класически хотел на годината от LUXURY TRAVEL GUIDE. Носител е на златна марка за качество „Автентична България” и член на Луксозни и Бутикови Хотели – Първокласна селекция.
Разположение: на брега на река Дунав, в Дунавския парк на Силистра. Разполага с 33 стаи и 11 апартамента.
В стаите: тераса и панорамна гледка към реката или парка; климатик, телевизор с плосък екран, работно бюро, зона за почивка, телефон, личен сейф, мини бар и Wi-Fi.
Пакетната цена НЕ включва доплащания за:
-> входни такси, градски транспорт и допълнителни екскурзии:
* екскурзия до Казашкото село Татарица и  Тутракан – 20 лв.;
* еднодневна екскурзия до Северна Добруджа в Румъния – 40 лв.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: внасяне на 50 лв. депозит при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва най-късно до 15.12.2020 г.
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 20 туристи.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 пълноплащащи туриста;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 10 дни преди датата на отпътуване;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат – 15 лв.;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;