полет от София
АРМЕНИЯ И ГРУЗИЯ

София – Истанбул – Тбилиси – Мцхета – Уплисцихе – Гори – Кахети – Дилижан – Езерото Севан – Гарни – Ереван –– Тбилиси – Истанбул – София

7 дни / 6 нощувки                  полет от София

25.07 – 31.07.2021 г.

ПРОГРАМА:
Ден 1: София – Истанбул – Тбилиси              
Среща на летище София, Терминал 2 в 07:55ч. Отпътуване за Истанбул с полет на Turkish airlines в 09:55ч. Кацане на летището в Истанбул в 11:25ч. Полет за Тбилиси с Turkish airlines в 13:10ч. Кацане в Тбилиси в 16:30ч. Пешеходна обиколка на Тбилиси. По време на обиколката ще посетим църквата „Метекхи“, която датира от 12.век; Термалните бани „Абанутобани“ – любимо място на жителите и гостите на Тбилиси. Следва посещение на крепостта „Нарикала“, от която се открива гледка към целия град. Нашата разходка в Тбилиси ще продължи със стария град – Централния площад, улица Шарден, бул. Руставели и пл. Свобода. Настаняване в хотел Bridge Boutique 3* или подобен. Вечеря и нощувка в Тбилиси.   
Ден 2: Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе - Тбилиси           

Закуска. Посещение на Мцхета – където някога е била първата столица на Грузия, а днес е град-музей, включен в Списъка с културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на манастира „Джвари“, откъдето ще се насладим на пленителна гледка към целия град и мястото, където се събират двете реки – Мтквари и Арагви. Спирка при храма „Светишковели“. Посещение на Гори – сърцето на Източна Грузия и родно място на Сталин. Посещение на Музея на Сталин. Следва да посетим Уплисцихе – антично селище, построено в скала, което е едно от първите населени места в Грузия. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
Ден 3: Тбилиси – Кахети – Дилижан            
Закуска. Отпътуване за Кахети – регион, известен с производството на вино. Посещение на Сигнахи – „Градът на любовта“, известно със своята архитектура в стила на Южноиталианския класицизъм. Ще имате възможност да се разходите из красивите малки улички с прекрасни гледки към долината Алазани. Дегустация на местно грузинско вино. Посещение на манастир „Бодбе“, където се намира гроба на Св. Нино, просветителка на Грузия. В района се намира и чудотворния извор на Св.Нино. Отпътуване за Армения. Спирка при средновековния манастир „Агарцин“. Пристигане в Дилижан – село, известно с изкуството, занаятите, пленителна природа и чистия въздух. Вечеря. Нощувка.
Ден 4: Дилижан – Езерото Севан – Ереван            
Закуска. Посещение на езерото Севан – едно от най-високо разположените сладководни езера в тази част на света на надморска височина от 1900 метра. Отпътуване към Каньона на река Азат за посещение на скалния манастир „Гегхард“. Село Гарни, добре познато с храма „Гарни“, единственият запазен пример за елинистична архитектура в района. Настаняване в Ереван. Вечеря и нощувка.    
Ден 5: Ереван – Арарат – Ереван           
Закуска. Отпътуване за провинция Арарат, където се намира едно от най-светите места в Армения – манастирът „Хор Вирап“, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към връх Арарат. Връщане в Ереван и посещение на Историческия музей на Армения. Обиколка на Ереван – Каскадата, Опера и Балетен театър, Булевард „Мащоц“, Площад на Републиката. Посещение на фабрика за коняк „Арарат“ и дегустация на местен арменски коняк. Вечеря. Нощувка.  
Ден 6: Ереван – Тбилиси            
Закуска. Отпътуване за Грузия. По пътя спирка при Средновековния университет Санаин и манастир Хагпат, които са част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Районът е планински и предоставя зашеметяващи гледки към долината на река Дебед. Пресичане на границата между Армения и Грузия и пристигане в Тбилиси следобед. Настаняване и свободно време в Тбилиси. Възможност за кратка пешеходна разходка в центъра на Тбилиси. Вечеря и нощувка.
Ден 7: Тбилиси- Истанбул – София           
Ранна закуска. Трансфер до летището на Тбилиси. Полет към Истанбул с авиокомпания Turkish Airlines в 04:05ч. Пристигане в Истанбул в 05:40ч. Полет от Истанбул за София в 07:50ч. Пристигане в София в 09:05ч.
Цена:
Настаняване/Дати 25.07 - 31.07.2021
Възрастен в двойна стая 2530 лв.
Единична стая 2825 лв.
Цената включва:
-> Самолетен билет София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул – София с авиокомпания Turkish airlines, включени летищни такси и багаж – чекиран куфар до 30 кг + ръчен багаж до 8 кг;
-> Трансфери летище – хотел – летище и транспорт по маршрута с климатизиран автобус;
-> 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Bridge 3* или подобен в Тбилиси;
-> 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Armenia BB Guesthouse 3* или подобен в Дилижан;
-> 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Cascade 3* или подобен в Ереван;
-> Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени входни такси за посещаваните обекти;
-> 1 дегустация на арменски коняк в световноизвестната фабрика „Арарат“ в Ереван;
-> Водач – екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване;
-> Местен екскурзовод на руски език по време на туристическата програма (гарантиран превод на български език);
-> 1 бутилка минерална вода на турист/на ден;
-> Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД „ЕВРОИНС”.
Цената НЕ включва:
-> Разходи от личен характер;
-> Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
-> Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация) ;
-> Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Допълнителна информация:
* Необходими документи:
- Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване;
- За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
* Цената е валидна за група от минимум 15 туристи.
* При 12 записани екскурзията може да се осъществи с доплащане от 85 лв.
* Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване
* Полетно разписание: София – Истанбул 09:55 – 11:25; Истанбул – Тбилиси 13:10 – 16:30
Тбилиси – Истанбул 04:05 – 05:40; Истанбул – София 07:50 – 09:05
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
* Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през януари 2021. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
* Местна валута – грузински лари; арменски драм
* Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
* Условия за записване и начин на плащане:
- Депозит – 10% от пакетната цена на екскурзията (внася се при записване);
- Втора вноска до 45 дни преди заминаване – 30% от пакетната цена;
- Окончателно плащане 60 % от цената – до 30 дни преди заминаване;
* Срокове за анулации и неустойки:
- До 45 дни преди отпътуване – без неустойка;
- От 44 ден до 35 ден преди отпътуване – неустойка в размер на депозита (250 лв.);
- От 34 ден до 30 ден преди отпътуване – внесените суми до момента;
- От 29 ден до 15 ден преди отпътуване – неустойка в размер 80% от пакетната цена;
- При 14 и по-малко дни преди отпътуване (включително неявяване) – 100% неустойка