3 дни

потвърдена - има места

„СТРАНАТА НА ДРАКУЛА”:
Букурещ – Синая – замъка "Бран" – Брашов – замъка "Пелеш"
 
 3 дни / 2 нощувки
с тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат, Шумен и Русе

Моля, въведете брой възрастни и брой деца (до 12 г.) преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Дата на тръгване Цена Статус
05/08/2022 215.00 потвърдена - има места

Отстъпки:
* „Ранно записване”до 60 / 30 дни преди датата на отпътуванесъответно 6 / 3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 11.99 г. - 20 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Синая/ Предеал;
-> екскурзия до замъка на Дракула „Бран” и град Брашов;
-> екскурзия до замъка „Пелеш” и Синайския манастир;
-> панорамна обиколка на Букурещ;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.
>>> за 05-07.08.2022; 09-11.09.2022; 02-04.12.2022 - х.Палас https://palacesinaia.ro/palace/
>>> за 14-16.10.2022; 28-30.10.2022 - х.Екселсиор Бутик www.sinaiaexcelsior.ro
Цената НЕ включва:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> застраховка „Отмяна пътуване“;
-> единична стая – 80 лв.;
-> ползване на двойна седалка от един турист: 100 лв.;
-> вечеря на 3-степенни меню в ресторанта на хотела - 30 лв./ 15 €;
-> „Румънска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря – 50 лв./ 25 €;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
1-ви ден:


05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ срещу хотел “Булаир“ по маршрут Шумен – Русе – Букурещ – Синая. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Около обяд пристигане в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, наричан "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка: площадът на съединението; университетът; народният театър; площадът на победата; площадът на революцията; кралският дворец; храмът на музиката “Атене”, една от емблемите на града; парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20000 работници; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града. Свободно време за разходка в центъра на Букурещ. Отпътуване в късния следобед и преминаване покрай музея на Румънското село и Триумфалната арка. Вечерта пристигане в Синая – планински курортен град, известен като “Перлата на Карпатите” заради ограждащия го величествен пейзаж. Настаняване в хотел 4* в Синая/Предеал. Нощувка.
2-ри ден:

Закуска. Отпътуване и след около час посещение на замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Около обяд отпътуване за живописнотo средновековно градче Брашов – свободно време за разходка из романтичните улички на града с основни туристически забележителности: общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383 г. и реконструирана 1477 г., старото кметство, църквата “Св. Николай”. Възможност за качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му. Отпътуване в късния следобед и връщане в хотела. Свободно време или по желание и срещу доплащане – „Румънска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря. Нощувка.
3-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за фееричната лятна резиденция на румънските крале - замъка „Пелеш” и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – семейна резиденция на племенника на Карол I – следващия крал на Румъния – Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от ХVII век и основан от румънския благородник Михай Кантакузин. Отпътуване около обяд за България. Почивки по пътя. Пристигане в Бургас – около полунощ.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина.
!!! Оригиналната декларация за родителското разрешение, копие от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* Отпътуване по маршрута от Ветрен, Айтос, Карнобат, Шумен, Разград и Русе.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 2,5% до 4% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
* Няма допълнителни визови, санитарни и Ковид-19 изисквания; 
* Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.; 
-> препоръчваме да си носите един комплект топли дрехи и чадър, защото в Карпатите вечер става хладно и често има краткотрайни превалявания.
* Часово време:  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
* Входни такси (ориентировъчни цени към 10.06.2022 г.): Букурещ: Национален Исторически музей – 22 RON; Музей на Румънското село – 20 RON за възр.; Природонаучен музей – 20 RON за възр., Националният музей за изящни изкуства – по 20 RON; Синая: замъка “Пелеш” – основен тур: 50 RON, 25 RON лица над 65 г., 13 RON ученици; Синайски манастир – 10 RON за възрастни, 5 RON за деца;
замъка “Бран” – 45 RON за възр., 35 RON за хора над 65 г., 25 RON за студенти, 10 RON за ученици;
* При необходимост се променя последователността на изпълнение на туристическа програма, съобразно работното време на обектите.
От До Цена Статус
05/08/2022 07/08/2022 215.00 лева има места