2 дни
"ДЕЛТАТА НА ДУНАВ":
КОНСТАНЦА - МАМАЯ - ТУЛЧА - ДЕЛТАТА НА РЕКА ДУНАВ - ЕНИСАЛА

2 дни / 1 нощувка, 1 закуска  с тръгване от Бургас, Поморие, Равда, Несебър, Слънчев бряг, Обзор, Варна, Каварна

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Отстъпки:
* „Ранно записване” (РЗ) – 60/ 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/ 3%
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3%, над 30 туристи – цена по договоряне (СЦО)
* Дете до 11.99 г. - 10 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, ранно записване, група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> гранични и пътни такси, паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Тулча;
-> панорамна обиколка на Констанца, Тулча и Мамая;
-> фото-пауза на крепостта Енисала;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 5 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> единична стая – 35 лв.;  
-> отпътуване от място, различно от Бургас, при минимум 6 туристи;
-> ползване на двойна седалка от един турист: 85 лв;
-> разходка с моторница по делтата на река Дунав (около 2,5 часа) – 60 лв./30 €;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Програма:
     1-ви ден: 06.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ 10, с/у х.“Булаир“ (среща в 05.45 ч.); в 08.00 ч. от Варна**, ул.“Антим I“. Преминаване на българо-румънската граница. По обед пристигане в Констанца – най-големият пристанищен град на северната ни съседка. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Панорамна обиколка: Пристанището, Казиното – „перлата на града”, построено в началото на XX-ти век в стил арт нуво, площад "Овидий", Историческият музей, Аквариума, Генуезкия фар построен през 1860 г. Отпътуване за Тулча. По пътя – панорамна автобусна обиколка на Мамая – най големият курорт на румънското крайбрежие, изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол, на острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий. Пристигане в Тулча, столица на "Дунавската делта" – панорамна обиколка: Българската църква „Св. Георги“ от 1857 г.; в нейна близост се е намирала къщата, в която е живял Стефан Караджа; площада с паметника на Мирча Стари; църквата "Св. Никола" от 1865 г. и паметника на Независимостта. Настаняване в хотел 3* в Тулча. Нощувка.
     2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в Тулча или по желание и срещу доплащане: екскурзия по делтата на река Дунав (около 2,5 часа) – биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. Резерват с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата, над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. По обед отпътуване в посока България. По пътя – фото-пауза на крепостта Енисала, охранявала румънските търговски пътища. Преминаване на румънско-българската граница. Почивки по пътя. Пристигане във Варна и в Бургас вечерта.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
ТУРИСТЪТ носи лична отговорност за пълнотата и съхранението на документите, необходими за преминаване на държавна граница. При загуба на личен документ ТУРИСТЪТ сам поема всички разходи и сам извършва всички процедури по изваждане на пасаван, необходим за връщане обратно в България.
ТУРИСТИ, нарушили разпоредбите на даденото национално митническо законодателство и задържани от съответните митнически служби, не се изчакват, носят пълна отговорност за нарушенията си и се прибират за собствена сметка. В този случай агенцията не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на сключване на договора;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* Отпътуването от място, различно от Бургас, се потвърждава при минимум 6 туристи и до 10 дни преди датата на отпътуване. Доплащане за тръгване от Карнобат – 25 лв.; от Айтос – 20 лв.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.; 
* Часово време:  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
* Входни такси (ориентировъчни цени към 09.05.2023 г.):
Тулча: Музей на делтата на река Дунав с аквариум – 20 RON; Констанца: Аквариума – 30 RON за възрастен, 15 RON за учащи; джамията "Карол I" – 10 RON за възрастен, 5 RON за учащи;  Археологически и Исторически музей – 30 RON; Етнографски музей – 10 RON. Във всеки обект има такса снимки в размер на 20-25 RON.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.