3 дни
„ТУРСКАТА ВЕНЕЦИЯ”:
Ескишехир, разположен живописно на река Порсук, по чието протежение са изградени дузина мостчета с уникална архитектура, а под тях плават регулярно пасажерски корабчета и ... гондоли. Именно те дават романтичното прозвище на пълния с младежи град - турската Венеция. Градът предлага и разходка назад в миналото сред цветните къщи и дюкяни на Одунпазаръ. Запазени стари занаяти са добивът и обработка на бижута и аксесоари от морска пяна.
 
3 дни / 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери и 3 екскурзии        
с тръгване от района на  Бургас и Варна

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ
 

Предимства:
- харесвана от туристите и успешно изпълнявана програма от 2016 г.;
- много добри хотели в центъра на Ескишехир;
- включени в цената закуски и вечери;
- включени в цената 3 посещения - Изник, Ескишехир и Силиври;
- изключително ерудирани екскурзоводи и от турска, и от българска страна;
- внимателни професионални шофьори и комфортни автобуси.
Отстъпки:
*„Ранно записване” (РЗ) – до 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %; 
*„Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО); 
* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 20 лв.;               
** Ползва се само една от посочените отстъпки – РЗ, група, дете или СЦО
Програма:
1-ви ден: Отпътуване в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, срещу х.„Булаир” (среща в 04.45 ч). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Почивки по пътя. Посещение на Изник, разположен на брега на едноименното езеро и по-известен със старото си име Никея. Тук се провежда Първият вселенски събор през 325 г., а след превземането на Константинопол от латинците през 1204 г. е столица на Никейската империя. Вечерта пристигане в Ескишехир – известен като „Турската Венеция“ и родно място на Настрадин Ходжа. Днес е модерен град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 милиона студенти. Настаняване в хотел 3+/4*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (без включена входна такса); Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (без включена входна такса). Свободно време за разходка с гондола по каналите на река Порсук, по подобие на Венеция (нощем мостовете над каналите греят мостове в различни цветове). Свободно време или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия до парка „Сазова“, където са впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др. Връщане. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване с почивка по пътя. Посещение на Силиври – приятен турски град на брега на Мраморно море – възможност за разходка покрай брега, за обяд в някой от многобройните рибни ресторанти и за последни покупки. Отпътуване за България. Преминаване на българо-турската граница и късно вечерта пристигане в Бургас.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута; 
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 2 нощувки в хотел 3+/4* в центъра на Ескишехир; 
-> 2 закуски и 2 вечери;
-> посещение на Изник, древната Никея;
-> посещение на стария квартал на Ескишехир - Одунпазаръ;
-> посещение на Силиври;
-> водач от агенцията по време на пътуването; 
-> местен лицензиран турски екскурзовод за всички туристически обиколки в Изник и Ескишехир;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 год. – 6 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;                                     
-> единична стая – 80 лв.;
-> трансфер при минимум 6 туристи за отпътуване от място, различно от Бургас;
-> ПСР/антигенен тест, ако се въведе такова изискване от здравните власти;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
-> трансфер до парк Сазова и паркинг – 10 лв на човек при минимум 25 туристи. Входните такси за атракциите в парка не са включени в цената и се заплащат лично на касата на желания за посещение обект.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* КОВИД-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок; Към момента няма допълнителни изисквания за представяне на ПСР/антигенен тест. Носят се маски в градския транспорт и болниците.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва около 4-5 % от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При положителен ПСР/антигенен тест, карантина или неполучаване на отпуск преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Карнобат, Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Айтос – 20 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
* Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,10 лв. Към 10.01.23);
*Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
* Входните такси варират постоянно според обменния курс на турската лира и са оповестени на входовете на обектите.

*** Възможно е разместване на посещенията по обектите по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.