1 ден
ДЕСТИНАЦИЯ БЪЛГАРИЯ

СТАРА ЗАГОРА – ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

   Моля, въведете брой възрастни и брой деца (до 18 г.) преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 
 

ПРОГРАМА:
Отпътуване в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ 10 (срещу х.„Булаир“) по маршрут Айтос, Карнобат, Ямбол, Сливен. Пристигане в Стара Загора – градът на поетите, художниците, правите улици и липите. 
Обиколка по забележителностите: мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ (100-те НТО), църква „Свети Димитър“, хилендарски метох – килийно училище, където апостолът на свободата Васил Левски започва своето образование, античен форум „Августа Траяна (100-те НТО), жилищен дом с мозайка, исторически музей, музей на религиите, театър „Гео Милев“ и др.
Свободно време за обяд, разходка в централната част на града или по желание, предварителна заявка и срещу доплащане от 10 лв. на човек – посещение на единствения в България музей на бирата.
Отпътуване към музей „Неолитни селища“, исторически паметник от световно значение, издигнат върху самата археологическа находка, където се поддържат постоянна температура и влага, с цел тя да бъде защитена. Това всъщност е праисторическа селищна могила, обитавана от ранния неолит до ранната бронзова епоха. Отпътуване към аязмото - парк „Митрополит Методий Кусев“, носещ името на създателя си, който в края на 19-ти век събира семена от множество дървесни видове от цял свят. Запознаване с легендата за покръстването на Цар Борис Първи, възможност за посещение на параклис „Свети Теодор Тирон“,  залата на смеха и разходка из парка.
Отпътуване обратно и пристигане вечерта към 21.00 ч.
Стандартна цена:
тръгване: от Бургас от Айтос/Карнобат от Сливен/Ямбол
Цена на възрастен     10.00 лв.   10.00 лв.   10.00 лв.
Дете до 18 г. с придружител безплатно безплатно безплатно
Цената включва:
-> обиколки и беседи по обектите с лицензиран екскурзовод;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица до 69.99 г.; над 70 г. не се застраховат
Цената НЕ включва доплащания за:
-> за организиран транспорт с включени пътни, тол такси, паркинг и ДДС:
от Бургас17 лв.; от Айтос/Карнобат15 лв.; от Сливен/Ямбол13 лв.;  
-> входни такси на посещаваните обекти.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Начин на плащане: пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването с организиран транспорт – 15 туристи;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването с организиран транспорт поради недостатъчен минимален брой туристи – 2 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване; пътува се с маски; при всяко влизане в автобуса се дезинфекцират ръцете и краката, на всяко спиране автобусът се дезинфекцира и затваря; не се допуска оставане в автобуса или качване на външни лица;
* Входни такси: /с ориентировъчен характер/ музей „неолитни жилища“, исторически, на религиите и др. – по 5 лв. всеки; хилендарски метох, дом на мозайката и др. – по 3 лв. всеки, зала на смеха – 1 лв.
* Възможно е разместване в последователността на посещение на обектите.