2 дни
ОДРИН ОТБЛИЗО

2 дни / 1 нощувка     с тръгване от Бургас, с възможност от Айтос и Карнобат

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Отстъпки:
 * „Ранно записване” – до 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 12 г. - 10 лв.;
* "Собствен транспорт" - 30 лв.;
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, група, дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> посещение на българските църкви „Св.Георги“ и „Св.Св.Константин и Елена“;
-> трансфер до музея на здравето (входна такса 100 TRL);
-> посещение на МОЛ Ераста с Мигрос, Марги аутлет, Синия пазар и складове за различни стоки;
-> 1 нощувка със закуска в двойна или тройна стая в хотел 2/3* в Одрин;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> бонус-ваучер „25 години Динита” на стойност 5 лв.
Цената НЕ включва:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 евро за лица 0-84.99 г. - 5 лв.
(лица над 85 години не се застраховат);
-> единична стая – 35 лв.; 
-> трансфер от място, различно от гр.Бургас;
-> входни и туристически такси и билети за градски транспорт.
Програма:
1-ви ден: Отпътуване в 05.45 ч. от Бургас, ул.“Булаир“ 10, срещу х.“Булаир“ (среща в 05.30 ч.).
Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Лесово/Хамзабейли. Пристигане в Одрин – втората османска столица, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни. Поклонение в българската църква „Св.Георги”. Спиране на музея на здравето и восъчните фигури (50 TRL входна такса) в комплекс Баязид II. Посещение на Марги оутлет с магазини от всякакъв тип и заведения за всеки вкус. Възможност за посещение и намиращия се наблизо син пазар за плодове, зеленчуци и дрехи. Настаняване в хотел 2/3* в Одрин. Свободно време. Тук се намира джамията „Селимие“, символ на града и обект под закрилата на Юнеско. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Поклонение в българската църква „Св. Св. Константин и Елена”. Посещение на склад за перилни и почистващи стоки, памперси и др. Посещение на МОЛ „ERASTA” с хипермаркет МИГРОС. Отпътуване за България, преминаване през ГКПП Лесово/Хамзабейли и пристигане късно вечерта.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: 30% от пакетната цена при сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 2,5% до 4 % от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При заболяване, карантина или неполучаване на отпуск преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуване според последователността на сключване на договор;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* Отпътуване от градове, различни от Бургас, се потвърждава при минимум 6 туристи. Възможност за трансфер срещу доплащане: Варна - 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой, Айтос, Карнобат – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.; Несъбирането на минимален брой туристи за трансфер не е основание за прекратяване на договора;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,07 лв. към 15.01.24); * Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.