3 дни

потвърдена - има места

„МЕЖДУ ЕВРОПА И АЗИЯ”:
Мемориал Галиполи - Килитбахир - Чанаккале - Кешан - Одрин с възможност за Асос, Троя и остров Бозджаада


3 дни / 2 нощувки, закуски и вечери с тръгване от района на Бургас и Варна

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Дата на тръгване Цена Статус
29/09/2023 179.00 потвърдена - има места

Отстъпки:
* „Ранно записване”до 60/ 30 дни преди датата на отпътуванесъответно 6/ 3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 11.99 г. - 20 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран 25- или 50-местен  автобус;
-> 2 нощувки в хотел 3* в Чанаккале;
-> 2 закуски и 2 вечери в ресторанта на хотела;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> ферибот Еджеабат – Чанаккале, пътни и гранични такси;
-> минаване по най-дългия мост „Чанаккале 1915“;
-> посещение на Одрин (втората османска столица);
->застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6 лв.;
  лица 85 и повече години не се застраховат;                 
-> единична стая – 80 лв.;
-> екскурзия до Асос, Троя и остров Бозджаада – 90 лв./45 € на възрастен, 70 лв./35 € за дете до 12 г. като цената включва: трансфер, входни такси и местен екскурзовод.
-> тръгване от място, различно от Бургас.
Програма:
     1-ви ден: Отпътуване в 05.15 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, с/у х.„Булаир” (среща в 05.00 ч.) за Чанаккале. Преминаване на българо-турската граница. Почивки по пътя. Пътуване през територията на национален парк Галиполи и стигане до най-южната точка на Дарданелите. Посещение на Мемориала, изграден в памет на загиналите край Чанаккале по време на Първата световна война — най-посещаваният обект на историческия полуостров, станал арена на ожесточената битка от 1915 г. Паметникът е открит през 1960 г., като тук е била и английската кралица Елизабет II. Отпътуване и пристигане в  Килитбахир – пристанищен град, разположен на най-тясното място на Дарданелите. Широчината на проливите на това място е 1300 м. Свободно време за разглеждане на крепостта Килитбахир, построена през XV в. от превзелия Константинопол султан Мехмед II Завоевателя. Крепостта впечатлява със своята уникална архитектура под формата на катинар и е наричана „Ключ на морето“. Преминаване с ферибот на азиатския бряг на протока Дарданели, където е разположен  модерния пристанищен град Чанаккале, наричан в миналото „Султание калеси“ – Султанската крепост. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
     2-ри ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане – Троя, Ассос и остров Бозджаада: Отпътуване за Троя, древният Илион – пътуване, което ще ви пренесе векове назад във времето на 10-годишната война между елини и троянци, ще си припомним удивителната съдба на Шлиман – немският археолог, нарочен от съдбата да разкрие Троя и древна Микена. Отпътуване до руините на Асос, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. Тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада с разкриваща се невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие.  Тук прекарва няколко години от живота си големият мислител и философ Аристотел като основава и своя школа. В подножието на планината се намира Античното пристанище, където ще отидем, след като сме посетили древния акропол - старинните сгради са приютили живописни хотелчета, ресторантчета и кафенета. Отпътуване и след кратък преход качване на ферибот за о.Бозджаада – известен още и с гръцкото име Тенедос. Днес това е вторият по големина турски остров в Егейско море и трети в цяла Турция. Населението му е под 3000 души и се слави като най-спокойното кътче в южната ни съседка. Пешеходна разходка по тесните улички на китния остров, разглеждане на стария град, Тенедоската крепост от XIX век,  най-голямата църква на острова – „Св. Богородица“ от XIX век.  Завръщане привечер в Чанаккале. Вечеря. Нощувка.
     3-ти ден: Закуска. Свободно време в Чанаккале. Освобождаване на хотела, отпътуване и преминаване над Дарданелите по най-дългия мост в света „Чанаккале 1915“ към европейския континент. Почивка по пътя в Кешан. Престой в центъра и на складовете в Одрин за разходка и покупки. Пристигане в Бургас късно вечерта
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и оригинал на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът/личната карта, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането е до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с или без покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4 % от заплатената сума, в зависимост от срока на сключване до дата на отпътуване съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При положителен ПСР/антигенен тест или карантина преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи. * Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 туристи за 25-местен автобус/ 40 туристи за 50-местен автобус;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна - 60 лв.; Обзор – 35 лв.;  Карнобат, Св. Влас,Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Айтос – 20 лв; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,10 лв. към 01.07.23);  * Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
* Агенцията си запазва правото за разместване на последователността на посещаваните обекти при промени в работно време и за замяна на хотела с подобен при възникнали непредвидени обстоятелства
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.
От До Цена Статус
29/09/2023 01/10/2023 179.00 лева има места