4 дни
СЕВЕРНА АЛБАНИЯ:
Елбасан - Дуръс - Тирана - Круя - Берат - Аполония
 
4 дни / 3 нощувки,
с тръгване от Бургас, Варна, Пловдив и София

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Отстъпки:
* Отстъпка „Ранно записване” – 60 / 30 дни преди датата на отпътуване  –  съответно 6 / 3 %;
* Отстъпка „Група” от минимум 10 туристи – 3 %; групи над 30 туристи – по договаряне (СЦО);
* Отстъпка за дете до 12 г. – 30 лв.;  
* Ползва се само една от посочените отстъпки.
Предимства:
- харесвана от туристите програма, осъществявана от 2016 г.
- ерудирани и внимателни екскурзоводи по места и водач на групата
- оптимално съчетаване на опознаване на градовете и свободно време
- 4 дни - 3 нощувки в подбрани хотели 3+/4*
- 3 закуски и 3 вечери
- внимателни професионални шофьори и комфортни автобуси
- получавате бонус-ваучер "25 години Динита", който да използвате при следващо пътуване в рамките на една година.
Програма:
1-ви ден:  Отпътуване в 01.00 ч. от Бургас, ул.“Булаир“ 10 с/у х.Булаир (среща в 00.45 ч.); в 04.00 ч. от Пловдив; в 06.00 ч. от София през Северна Македония за Албания. Почивки по пътя. Фото-пауза в Елбасан – четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления, разположен на древния римски път Виа Егнатиа. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3+/4* в района на Дуръс/Тирана. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия Дуръс, Круя и Тирана с екскурзовод: Разходка из българския през Средновековието град-крепост Драч/ Дуръс – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, пристанището, венецианската кула, агората и др. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег. Свободно време за разходка по старата чаршия, разглеждане на крепостта от V век, в която днес се намират музеят на Скендербег и Етнографският музей, съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи. Отпътуване и обзорна обиколка на Тирана – столицата на Албания: площад "Скендербег" със статуята на албанския герой, националния исторически музей, операта, двореца на културата, кметството, часовниковата кула, джамията „Етем бей“. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Берат и Аполония с екскурзовод: Отпътуване за Берат (българският Белиград). Градът на хилядите прозорци е архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Възможност за разходка из крепостта „Кале“ и посещение на църквата „Света Богородица“, съхранила мощите на учениците на Кирил и Методий – Горазд и Ангеларий и приютила музея на Онуфрий. Свободно време за обяд и разходка из православния квартал Горица и мюсюлманския Мангалем. Отпътуване за древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град, основан през 588 г. пр.н.е. – крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти денЗакуска. Освобождаване на хотела и отпътуване през Северна Македония за България. По пътя фото-пауза на манастира „Света Богородица“ с чудотворната икона „Черната Богородица“. Почивки по пътя. Пристигане в съответните градове около и след полунощ.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 3 нощувки в хотел 3+/4* в Дуръс/Тирана;
-> 3 закуски и 3 вечери (без напитки);
-> посещение на Елбасан;
-> посещение на Струга и манастир „Света Богородица с чудотворната икона;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;
-> бонус-ваучер :25 години Динита” – 20 лв.
Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 10 лв.;
    !!! лица 85 и повече години не се застраховат;
-> единична стая – 120 лв.;                
-> ползване на двойна седалка от един турист – 180 лв.;
-> еднодневна екскурзия до Дуръс, Круя и Тирана с екскурзовод – 30 €/ 60 лв. с включена входна такса за музея на Георги Скендербег в Круя;
-> еднодневна екскурзия до Берат и Аполония с екскурзовод – 35 €/ 70 лв. с включени входни такси за крепостта на Берат, музея на Онуфрий и древния град Аполония
-> застраховка „Отмяна пътуване“;
-> отпътуване от място, различно от Бургас, при мин.6 туристи;
-> входни, туристически такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами или само с единия родител – освен валиден документ за самоличност се изисква да се носи и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие от непътуващия родител/и, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване; * Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи;
* Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела с името на екскурзията;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на подписване на договора и датата на отпътуване съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания за българи;
* Национални валути: Албания – албански лек (ALL), делящ се на 100 киндарки: 1 €  = 104 ALL; 1 лв = 53 ALL; Северна Македония – македонски денар (MKD): 1 €  = 62 MKD; 1 лв = 32 MKD;.
* Часово време: България: 12.00 ч. – Албания, Северна Македония 11.00ч.
* Входни такси (към 20.01.2024): Тирана: Национален исторически музей – 500 ALL; Бункерът – 500 ALL; Дуръс: амфитеатъра - 300 ALL; Круя: етнографския музей – 400 ALL.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.