4 дни
 „ТАЙНСТВЕНАТА ТРАНСИЛВАНИЯ”:
манастира Куртя де Арджеш – солна мина Турда Биертан – Сигишоара – Алба Юлия – замъка Корвин в Хунедоара – Сибиу

4 дни / 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери
с тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат, Шумен, Русе

 
 

Дата на тръгване Цена Статус
27/06/2024 328.00 потвърдена - няма места

Отстъпки:
* Отстъпка„Ранно записване” – 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %
* Отстъпка „Група“ от минимум 10 туристи –  3 %; групи 30 и повече туристи – специална ценова оферта (СЦО)
* Отстъпка за дете до 11.99 г. - 30 лв.;   
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за РЗ, група, дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 3 нощувки в хотел Базна 3* или подобен в района на Сибиу;
-> 3 закуски и 3 вечери в ресторанта на хотела;
-> посещение на манастира Куртя де Арджеш;
-> посещение на Сибиу;
-> разходка с конска талига из живописния район на Базна;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;
-> бонус-ваучер „25 години Динита на стойност 15 лв.
Цената НЕ включва:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г.- 8 лв. /лица 85 и повече години не се застраховат/;
-> единична стая – 105 лв.;
-> еднодневна екскурзия – солна мина Турда, Биертан, Сигишоара (без включени вх. такси) – 40 лв;
-> еднодневна екскурзия до Алба Юлия и замъка Корвин (без включени вх.такси) – 30 лв;
-> входни, туристически такси и градски транспорт.
Програма:
1-ви ден: 05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ 10, с/у х.“Булаир“ (среща в 04.45 ч.).  Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Почивки по пътя на 2.5 часа. Посещение на манастира Куртя де Арджеш – първият влашки манастир, главен храм на влашките владетели през XVI-ти век, основан от Нягое I Басараб (1512-1521), син на влашкия болярин Първу Крайовеску. В манастира са погребани румънските крале Карол I, Фердинанд I и крал Карол II, както и техните съпруги кралиците Елисавета и Мария. На територията на манастира в църквата „Св. Николай“ са положени мощите на Св.Филотеа Търновска. Вечерта пристигане и настаняване в хотел Bazna 3* или подобен в района на Сибиу. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Свободно време или целодневна туристическа програма срещу доплащане: солна мина Турда, Биертан, Сигишоара, (без включени входни такси). Отпътуване и разглеждане на солна мина Турда – доказано е, че тук се е добивала сол още преди римляните. Коридорите превръщат мината в солен дворец, който днес очарова туристи от цял свят. Отпътуване за Сигишоара и по пътя фото пауза при Укрепената църква в Биертан – впечатляващ средновековен паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Пристигане в Сигишора – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, родно място на Влад Цепеш, с очарователна архитектура и исторически център, част от световното културното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка из тесните криволичещи улички на града с основни туристически забележителности: Цитаделата, Часовниковата кула, Църквата на Доминиканския манастир, Къщата на Влад Цепеш – Дракула, Венецианската къща, Покритото стълбище и Църквата на хълма. Отпътуване и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Свободно време или целодневна туристическа програма срещу доплащане: Алба Юлия и замък Корвин в Хунедоара (без включени входни такси). Отпътуване за Алба Юлия (Бълград) – разходка из старата крепост на града, приютила католическата катедрала „Св.Михаил“, Националния музей на Обединението, където се подписва Трианонския договор за присъединяването на Трансилвания към Румъния на 01.12.1918 г.; православната катедрала на коронясването на крал Фердинанд I и кралица Мария през 1922 г., библиотеката, княжеския дворец и руини от римляните до наши дни. По обед отпътуване за замъка Корвин, известен още като Замъка Хуняди – един от най-красивите и впечатляващи дворцови комплекси в цял свят. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура, с високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III Цепеш е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. . Отпътуване и връщане в хотела. Разходка с талига с конски впряг до укрепената църква в Боян с включена почерпка - чаша вино. Връщане. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пешеходна разходка из забележителния трансилвански град Сибиу – крепостните стени, Големия площад – католическата църква „Св. Троица”, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжите, плoщад „Хюет”, Евангелистката църква „Св. Богородица",  двореца Брюкентал (отвън). Отпътуване за България, почивки по пътя, преминаване на румъно-българската граница и пристигане в Бургас около полунощ.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта;
за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
* Настаняването по седалки в автобуса се извършва от екскурзовода при отпътуването според последователността на сключване на договор и плащане. Автобусите са с надпис ДИНИТА и отпред има табела с името на екскурзията;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за двупосочен трансфер срещу доплащане за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.; Несъбирането на минимален брой туристи за трансфер не е основание за прекратяване на договора;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
* Няма допълнителни визови, санитарни и Ковид-19 изисквания;
* Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,41 лв.; 
-> препоръчваме да си носите един комплект топли дрехи и чадър.
* Часово време:  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
* Входни такси (към 30.11.2023 г.): Сибиу: музея Брюкентал (музей на изящните изкуства) – 50 RON за галерията за европейско изкуство, 20 RON за галерията за румънско изкуство; Биертан – Укрепената църква в Биертан – 20 RON; Сигишоара: Църквата на Доминиканския музей – 10 RON; Историческия музей – 30 RON; родната стая на Влад Цепеш – 15 RON; замъка “Корвин” – 60 RON възр., 20 RON лица над 65 г., 10 RON студенти и ученици – *подлежат на препотвърждение
От До Цена Статус
27/06/2024 30/06/2024 328.00 лева няма места