4 дни

потвърдена - има места

ВЕЛИКДЕН в желязната църква „Свети Стефан“ сред милионите лалета на ИСТАНБУЛ
 
4 дни / 3 нощувки
с тръгване от района на Бургас и Варна

 Моля, въведете брой възрастни и брой деца (до 12 г.) преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Дата на тръгване Цена Статус
14/04/2023 310.00 потвърдена - има места

Отстъпки:
* "Ранно записване” – 60 / 30 дни преди датата на отпътуванесъответно 6 / 3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи –  3 %, за група над 30 туристи - специална ценова оферта (СЦО)
* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 30 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута; 
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> посещение на парка с милиони лалета „Емирган“;
-> посещение на великденската литургия в българската желязна църква „Свети Стефан“;
-> 3 нощувки със закуска в хотел 3+/4* до историческия център на Истанбул;
-> посещение на мол Aqua Florya;
-> посещение на Люлебургас;
-> водач от агенцията по време на пътуването; 
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица 70 до 84.99 г. с лимит до 5000 € – 10 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
-> единична стая – 120 лв.; 
-> трансфер за отпътуване от място, различно от Бургас;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
-> ПСР/антигенен тест при необходимост;
-> допълнителни мероприятия.
Програма:
1-ви ден 14.04.2023 г. - петък: Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, с/у х.Булаир (среща в 05.15 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул – единствения град в света, разположен на два континента. Продължаване и свободно време в парк Емирган (EMIRGAN) – най-големият в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони и... лалета. В парка е устроен пазар за цветя и е любимо място за пикник на местните жители, намира се до самия бряг на Босфора. Настаняване в хотел 3+/4* в близост до историческия център. Свободно време или мероприятие срещу доплащане – вечерен круиз по Босфора с вечеря и забавна програма. Нощувка.
2-ри ден 15.04.2023 г. - събота: Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – разходка с кораб по Босфора и обиколка „сърцето на Истанбул“. 
Вечерта посещение на празничната великденска литургия в красивата църква „Свети Стефан“, издигната през 1896 г. изцяло от железни части, проектирани и изработени в Австрия и транспортирани с кораб до Златния рог. Връщане в хотела. Нощувка.
3-ти ден 16.04.2023 г. - неделя: Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане: джамията Сюлеймание и Пиер Лоти; обиколка „християнският Истанбул“ или Принцови острови, вечерта - МОЛ Watergarden. Нощувка.
4-ти ден 17.04.2023 г. - понеделник: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на AQUA FLORYA MALL Istanbul, където може срещу заплащане да разгледате Истанбул Аквариум, разположен на два етажа с множество зали и тунел под водата. Възможност да изпиете чаша кафе с прекрасна гледка към Мраморно море или да напазарувате в магазините на реномирани турски и световни марки.  Отпътуване за Люлебургас – свободно време за разходка, почивка и пазаруване. Отпътуване за България през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.
Допълнителни мероприятия, осъществявани при минимум 25 туристи:
*** „Вечерен круиз по Босфора – Корабът плава по Босфора, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 90 лв./45 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.

*** Разходка с корабче по Босфора – екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, кораб, ”Египетския пазар” и екскурзовод на български език.

*** Обиколка „Сърцето на Истанбул“ – пешеходен тур с посещение на базиликата „Света София“ и на площад Хиподрум със Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона, Чешмата на Вилхелм Втори,  Синята джамия (отвън), двореца на Рустем паша (отвън) и банята на Хюрем Султан (отвън).
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: входни такси и екскурзовод на български език.

*** Обиколка „Християнският Истанбул“ – посещение на църквата „Св.Георги“ – седалище на Константинополската патриаршия.  Сред най-ценните реликви на църквата са мощите на св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст, св. Евтимия, "Колоната на Бичуването", т.е. колоната, на която Спасителят е бил вързан и бичуван. Посещение на църквата „Св.Богородица Влахерна“ с чудотворната икона на света Богородица, благодарение на която градът нееднократно е бил спасяван; аязмо. Разходка из кварталите Фенер и Балат.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.

*** Джамията „Сюлеймание” и  хълмът „Пиер Лоти“ – посещение на „Сюлеймание“ – величествената джамия на султан Сюлейман Великолепни, перлата на майстор Синан, разположена на чудесно избрано място, откъдето се вижда всяка част на Златния рог и район Галата. Изкачване с лифт до прочутото кафене на Пиер Лоти, френски писател, известен с екзотичните си романи и с получения офицерски чин в турската армия, място с незабравим изглед към Златния рог.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, посещение на „Сюлеймание“, лифт и екскурзовод на български език.

*** „Принцови острови” – общо 9 на брой, разположени в Мраморно море, на югоизток от Истанбул. Посещение на най-големият от тях – Буюк Ада. Разходка във вътрешността на острова, по бреговете и по живописните улички с красиви къщи, дюкяни и кафенета. Възможност за кулинарна наслада в някое от множеството ресторанчета на брега.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод на български език.

*** Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате шоуто на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за "най-големия" такъв в Европа.
Цена: 30 лв./15 € и включва: трансфер, такси, МОЛ Watergarden Istanbul и екскурзовод на български език.

* Гореупоменатите цени в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане.
** По време на пътуването допълнителните мероприятия се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО;
* Деца до 11.99 год. ползват 10 лв. отстъпка;
* Възможно е разместване в последователността на провеждане на мероприятията по дни и часове.


 
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30% при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* КОВИД-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок; 
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4,5% от пакетната цена, в зависимост от срока до дата на отпътуване съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При положителен ПСР/антигенен тест, карантина, заболяване, неполучаване на отпуск и др.под. преди отпътуването неустойките по договора се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса е според последователността на сключване на договора;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
** При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна - 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Карнобат, Слънчев бряг, Свети Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване; 
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на закрити и обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
* Парична единица - турска лира; * Валутен курс 1 TRL ≈ 0,10 лв./към 20.01.23 г./
* Часово време: България 12:00 ч. Турция 12:00 ч.
!!! Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.
От До Цена Статус
14/04/2023 17/04/2023 310.00 лева има места