3 дни

потвърдена - има места

"ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО"
„Фестивал на лалето“ се провежда в Истанбул от 2006 г. всяка пролет, от края на март и продължава 40 дни и нощи. Засаждат се милиони лалета - по едно за всеки жител на града. Така шумният и претъпкан Истанбул се превръща в едно от най-пъстрите и романтични кътчета в Европа. Вероятно се чудите защо точно лалета? Защото това красиво цвете произлиза от Турция, защото е изключително почитано и популярно за отглеждане и защото е национален символ на страната.

3 дни / 2 нощувки                   с тръгване от района на Варна и Бургас

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ.
 

Отстъпки:
* „Ранно записване” (ЕВ) до 60 / 30 дни преди датата на отпътуванесъответно 6 / 3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 12 г. - 20 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута; 
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> градски и туристически такси и данъци;
-> посещение на парка с милиони лалета „Емирган“;
-> посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“;
-> посещение на цветните квартали Балат и Фенер край залива Златен рог;
-> 2 нощувки със закуска в хотел 3+/4* до историческия център на Истанбул; 
-> посещение на МОЛ Форум Истанбул;
-> водач от агенцията по време на пътуването; 
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва доплащания за:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит до 5000 € за лица 70-84.99 год. – 6 лв.;  лица 85 и повече години не се застраховат;        
-> единична стая – 80 лв.;
-> входни такси и билети за градски транспорт;
-> трансфер за отпътуване от място, различно от Бургас;
-> ПСР / антигенен тест - при необходимост;
-> допълнителни мероприятия.
Програма:


1-ви ден: Отпътуване в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, с/у х.„Булаир” (среща в 04.45 ч.). Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул – единствения град в света, разположен на два континента. Посещение на парк Емирган (EMIRGAN) – най-големият в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони и... лалета. В парка е устроен пазар за цветя и е любимо място за пикник на местните жители, намира се до самия бряг на Босфора. Настаняване в хотел 3+/4* в близост до историческия център. Свободно време или мероприятие срещу доплащане – Вечерен круиз. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане – разходка с кораб по Босфора и посещение на Египетския пазар; обиколка „сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ; посещение на МОЛ Уотър гардън с пеещите и танцуващи фонтани. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, цветните квартали Балат и Фенер край живописния босфорски залив Златен рог. Посещение на търговски център „Форум Истанбул” свободно време за обиколка по магазините или посещение срещу заплащане на някой от атракционите в МОЛ-а: аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/ - над 15 000 вида морски животни, най-голямото семейство от тигрови акули в Европа; най-дългия подводен тунел за наблюдение на риби – 83 м; LEGOLAND Discovery Center – за изграждането на който са използвани над 2 милиона лего части и др. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.

*** Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.
Допълнителни мероприятия, осъществявани при минимум 25 туристи:
*** „Вечерен круиз по Босфора” – корабът плава по Босфора, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 90 лв./45 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
*** Разходка с кораб по Босфора – екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с кораб, ”Египетския пазар”, екскурзовод на български език.
*** Обиколка „Сърцето на Истанбул“ – пешеходен тур по площад Хиподрум със Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона, Чешмата на Вилхелм Втори, Синята джамия (отвън), двореца на Рустем паша (отвън) и площад Ахмед Първи с банята на Хюрем Султан (отвън), базиликата „Света София“ и парк „Гюлхане“.
Цена: 40 лв./ 20 € и включва: входни такси и екскурзовод на български език.
*** Посещение на султанския дворец „Топ капъ” – един от най-посещаваните дворци в света, основна резиденция на османските султани от ХV до XIX век. Впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към Мраморно море и Босфора. (вход за харема не е включен в цената).
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.
*** Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще намерите ресторант по свой вкус и ще имате възможността да наблюдавате шоуто на пеещите фонтани - изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Басейнът е с площ от 5000 кв.м и се смята за най-големия в Европа.
Цена: 30 лв./15 € и включва: трансфер, такси, МОЛ Watergarden Istanbul и екскурзовод на български език.
 
* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
* Деца до 11.99 г. ползват 10 лв./ 5 € отстъпка.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* КОВИД-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок; Към момента няма допълнителни изисквания за представяне на ПСР/антигенен тест. Носят се маски в градския транспорт и болниците.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4,5 % от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При положителен ПСР/антигенен тест или карантина преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; Карнобат, Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; Айтос – 20 лв.; Поморие, Сарафово – 15 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,10 лв. към 10.01.23); *Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври. * Входните такси варират постоянно според обменния курс на турската лира и са оповестени на входовете на обектите. * Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.