2 дни
„МЕЖДУ ДУНАВ и ЧЕРНО МОРЕ”
нос Калиакра – Балчик – Добрич Силистра – биосферен резерват „Сребърна“ – Тутракан – Свещари
 
2 дни / 1 нощувка
с тръгване от Бургас и Варна
Моля, въведете брой възрастни и брой деца (до 12 г.) преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 
 

1-ви ден:

Отпътуване в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х-л „Булаир“, в 09.00 ч. от Варна, ул.“Антим I”. Почивка по пътя. Пристигане на нос Калиакра – живописен, вдаден 2 км в морето нос, висок 60-70 м, в чието подножие има множество пещери и подводни скали, останки от древна крепост, църкви и улици. Разглеждане на археологически резерват „Калиакра” /в списъка на 100-те национални туристически обекта(НТО)/. Отпътуване за Балчик – посещение на Ботаническата градина, където има повече от 3000 вида растения и лятната резиденция на румънската кралица Мария /в списъка на 100-те НТО/. Свободно време за обяд. Отпътуване за Добрич – разположен в центъра на Добруджа. Свободно време за разходка и възможност за разглеждане на дом-паметник „Й.Йовков“/в списъка на 100-те НТО/ и архитектурно-етнографския музей „Стария Добрич” – музей на открито, където се съхраняват, представят и развиват традиционните добруджански занаяти. Отпътуване за Силистра. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2-ри ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка в центъра на Силистра – разположен в Североизточна България на брега на р. Дунав, един от най-старите български градове, с много богата и древна история, създаден преди около 1900 години като римска крепост. Посещение на Меджиди табия – единствената напълно съхранена в интериор и екстериор крепост от османската епоха в България. Отпътуване и разглеждане на биосферния резерват "Сребърна", признат през 1977 г. от ЮНЕСКО за резерват със световно значение /в списъка на 100-те НТО/. Отпътуване за Тутракан и разглеждане на единствения по поречието на р. Дунав етнографски музей „Дунавски риболов” /в списъка на 100-те НТО/. Отпътуване за с.Свещари и посещение на „Свещарската гробница“ – обект от списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО /в списъка на 100-те НТО/. Представлява тракийско-елинистична гробница от първата половина на III в. пр. н. е. Отпътуване и пристигане в Бургас около 21.00ч.
Цена:
тръгване: от Бургас от Поморие от Сл.бряг от Обзор от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая  75.00 лв. 74.00 лв. 73.00 лв. 72.00 лв. 70.00 лв.
Цена дете до 12 г. 70.00 лв. 69.00 лв. 68.00 лв. 67.00 лв. 65.00 лв.
БОНУС: Всеки заплатил екскурзията получава БЕЗПЛАТЕН ПЕШЕХОДЕН ТУР  „ПО ШПАРЦА НА БУРГАС“
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Силистра;
-> екскурзоводско обслужване;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат
Цената НЕ включва доплащания за:
-> единична стая – 25 лв.;   
-> входни такси на посещаваните обекти.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане за тръгване от Карнобат – 15 лв.
* Входни такси: /с ориентировъчен характер/ археологически резерват „Калиакра“ – 3 лв.; комплекс „Двореца“ и Ботаническата градина – 10 лв.; крепост „Меджиди табия“ – 2 лв.;  резерват „Сребърна“ – 5 лв.; музей „Дунавски риболов“ – 2 лв.;  Свещарска гробница – 10 лв.
 
* При тази програма може да посетите 6 от 100-те национални туристически обекта.