2 дни
„ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ПРЕЗ РИМ И НАЗАД"
гробница Мезек – крепост Неузетикон – Ивайловград вила „Армира” – Устремски манастир
 
2 дни / 1 нощувка
с тръгване от Бургас

 
 

1-ви ден:

Отпътуване в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир” в посока Свиленград. Почивка по пътя. Около обяд пристигане на Мезешката гробница /в списъка на 100-те национални туристически обекта (НТО)/ – първата открита в българските земи в могилата Малтепе, край село Мезек, датираща от края на IV в.пр.Хр. Разглеждане на гробницата. Свободно време за обяд в село Мезек. Отпътуване за средновековната крепост „Неузетикон” /в списъка на 100-те НТО/ при село Мезек – построена е през XI-XII век с форма на неправилен четириъгълник с размери приблизително 60 на 100 м., Мезешката крепост е най-добре запазеното укрепление в Родопите и едно от най-добре запазените в цяла България. Посещение на винарна „Мезек” и възможност за дегустация на вино. Отпътуване за района на Ивайловград и настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2-ри ден:

Закуска. Отпътуване за вила „Армира” /в списъка на 100-те НТО/ – един от най-интересните паметници от епохата на Римската империя. Посещение на таханджийница в Ивайловград и възможност за закупуване на тахан. Отпътуване за Свиленград. Свободно време за обяд в Свиленград. Отпътуване за Устремския манастир „Света Троица” – най-големия манастир в Сакар планина, основан към края на XIV век. Свободно време. Отпътуване и пристигане в Карнобат и Бургас вечерта.
Цена:
тръгване: от Бургас
Цена на възрастен в двойна или тройна стая 65.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 60.00 лв.
БОНУС: Всеки заплатил екскурзията получава БЕЗПЛАТЕН ПЕШЕХОДЕН ТУР  „ПО ШПАРЦА НА БУРГАС“
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Ивайловград;
-> екскурзоводско обслужване;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат
Цената НЕ включва доплащания за:
-> единична стая – 25 лв.;
-> входни такси на посещаваните обекти.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане за тръгване от Варна – 29 лв.; от Обзор – 19 лв.; от Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
* Входни такси: /с ориентировъчен характер/: гробница с.Мезек – възрастни – 4 лв., учащи и пенсионери – 2 лв.; крепост Неузетикон – 4 лв., учащи и пенсионери – 2 лв.; вила „Армира” – възрастни – 5 лв.; учащи и пенсионери – 3 лв.
               
* При тази програма може да посетите 3 от 100-те национални туристически обекта.