4 дни

потвърдена - има места

„ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА” – ИСТАНБУЛ
 
4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Варна и Бургас
Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:

 
 

Дата на тръгване Цена Статус
15/12/2022 225.00 потвърдена - има места

Отстъпки:
 * „Ранно записване” – до 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 12 г. - 30 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО;
* "Собствен транспорт" - 40 лв.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 3 нощувки със закуска в хотел 3/4* до историческия център на Истанбул;
-> БОНУС: посещение на Галата порт
-> посещение на МОЛ Аква Флория;
-> посещение на Лозенград;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие, с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99 г.  – 8 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;     
-> единична стая – 105 лв.;
-> трансфер при минимум 6 туристи от място, различно от Бургас;
-> входните такси, туристически такси, ПСР/антигенен тест и билети за градски транспорт;
-> допълнителни мероприятия.
1-ви ден:

1-ви ден: Отпътуване в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир”10, с/у х.„Булаир” (среща в 05.30 ч.).
Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция с почивка по пътя. Пристигане в Истанбул. БОНУС: посещение на Галата порт – новото място в Истанбул за култура, пазаруване и развлечение – възможност за разходка по брега на Босфора покрай часовниковата кула Топхане, за посещение на музея за изобразително изкуство и скулптура, за чаша ароматно кафе или чай. Настаняване в хотел 3/4* в близост до историческия център. Свободно време или мероприятие срещу доплащане – Вечерен круиз. Нощувка.
 
2-ри ден:

Закуска.
Свободно време или мероприятия срещу доплащане:
-> дневен тур "Принцови острови" или
-> дневен тур „Два континента”;
-> дневен тур "Mузеите „Рахми Коч” и „Миниатюрк”;
-> вечерен тур  „Истанбул от високо”.
Нощувка.
3-ти ден:

Закуска.
Свободно време или мероприятия срещу доплащане:
-> дневен тур: разходка с корабче по Босфора;
-> дневен тур: „дворец Долмабахче”;
-> дневен тур: „Азиатски бряг”;
-> вечерен тур: МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани.
Нощувка.
4-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или мероприятие срещу доплащане – тур „Християнският Истанбул”. Посещение на AQUA FLORYA MALL Istanbul, разположен на брега на Мраморно море. Тук е Истанбул Аквариум, разположен на два етажа с множество зали и тунел под водата. Възможност и за чаша кафе с прекрасна гледка към Мраморно море или за покупки в магазините на реномирани турски и световни марки.  Отпътуване за Лозенград – свободно време за разходка, почивка и пазаруване в центъра на града. Отпътуване за България през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас, във Варна – около полунощ.
Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:
*** „Вечерен круиз по Босфора” – (около 4 часа) Корабът плава покрай европейския и азиатския бряг, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: от 15.08.2022 г.: 90 лв./45 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
*** Обзорна обиколка „Два континента” – (около 3,5 часа) панорамна автобусна обиколка: двореца „Топ Капъ”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, залива „Златния рог”. Преминаване по първия висящ мост над Босфора и фото-пауза на хълма Чамлъджа, откъдето се открива прекрасна панорама към Мраморно море, към Принцовите острови, към историческия полуостров и Босфора. Панорамен пешеходен тур: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/, Синята джамия, чешмата на Вилхелм II, базиликата „Света София” и банята на Хюрем султан. Посещение на фабрика за кожени изделия.
Цена: 40 лв./20 € и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур и екскурзовод на български език.
*** „Принцови острови” – (около 6 часа) - общо 9 на брой, разположени в Мраморно море, на югоизток от Истанбул. Посещение на най-големият от тях – Буюк Ада. Разходка във вътрешността на острова, по бреговете и по живописните улички с красиви къщи, дюкяни и кафенета. Възможност за кулинарна наслада в някое от ресторанчета на брега.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод на български език.
*** Посещение на музеите „Рахми Коч“ и „Миниатюрк” – (около 4 часа). Музей „Рахми Коч“ е разположен на три отделни части от около 28 000 квадратни метра общо: сграда Мустафа Коч/ историческа сграда Ленгерхане, корабостроителница, открита изложбена площ. Колекцията на музея, най-общо казано, се състои от комуникационни и транспортни предмети, представляващи много хубави примери на индустриална археология. Възможност срещу доплащане на място за раходка с лодка из залива Златен рог . „Миниатюрк” е музей на открито в залива Златния рог, където в умален вид, под формата на модели и макети могат да се видят всички забележителности на територията на днешна Турция.
Цена: 50 лв./ 25 € и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.
*** „Истанбул от високо” с посещение на небостъргача „Сапфир” – (около 4 часа) Посещение на най-високата жилищна сграда в Европа – небостъргача „Сапфир”. Възможност да се изкачите до панорамната площадка, откъдето се открива гледка към града и Босфора на 360 градуса и да се насладите на Sky RIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул (без входни такси).
Цена: 30 лв./15 € и включва: трансфер и екскурзовод на български език.
*** Разходка с корабче по Босфора – (около 4 часа) – подробен разказ за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар”.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с корабче, ”Египетския пазар” и екскурзовод на български език.
*** Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – (около 4 часа) „Долма бахче сарай” (наричан „Турския Версай”) е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на съвременна Турция, привличащ вниманието, както с архитектурата и живописното си разположение на брега на Босфора, така и с ценностите от злато и сребро.
Цена: 80 лв./40 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.
*** Обиколка „Азиатски бряг” - дворците „Бейлярбей“ и „Кючуксу“ – (около 4 часа) Дворецът „Бейлярбей“ – фантазия от бял мрамор сред магнолиева горичка, построен през XIX в. на азиатския бряг на Босфора от султан Абдул Азис като лятна резиденция на султаните и място, където отсядали най-важните чуждестранни гости – една от тях е френската императрица Йожени, австро-унгарския император Йозеф и др. Дворецът „Кючуксу“ е ловна резиденция на Абдул Меджид I, разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Цена: 60 лв./ 30 € и включва: трансфер, входни такси за дворците и екскурзовод на български език.
*** МОЛ Watergarden Istanbul – (около 4 часа) Трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където са пеещите и танцуващи фонтани, градините на покрива и романтични ресторантчета с кулинарни изкушения от цял свят. Шоуто е с изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика на площ от 5 000 м2.
Цена:  30 лв./ 15 € и включва: трансфер, посещение на МОЛ-а и екскурзовод на български език.
*** Обиколка „Християнският Истанбул“ – (около 2 часа) Посещение на църквата „Св.Георги“ – седалище на Константинополската патриаршия.  Сред най-ценните реликви на църквата са мощите на св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст, св. Евтимия, "Колоната на Бичуването", т.е. колоната, на която Спасителят е бил вързан и бичуван. Посещение на църквата „Св.Богородица Влахерна“ с чудотворната икона на света Богородица, благодарение на която градът нееднократно е бил спасяван; аязмо. посещение на желязната църква „Свети Стефан“. Разходка из Фенер и Балат.
Цена: 30 лв./ 15 € и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.

* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО. * Деца под 12 г. ползват 10 лв./ 5 € отстъпка.
 
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - документ за самоличност, международен паспорт или лична карта, с валидност не по-малка от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: 30%. капаро при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* КОВИД-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4 % от заплатената сума, в зависимост от срока за анулация между дата на договора и дата на отпътуване съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При отказ от пътуването поради заболяване, карантина или неполучена отпуска - сумата по неустойката за отказ от пътуване според сроковете в договора се възстановява от застрахователя срещу представяне на необходимите документи по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Варна - 29 лв.; Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас,Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
* Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,13 лв. към 06.05.22);
*Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
* Входните такси варират според обменния курс.
*Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.
От До Цена Статус
15/12/2022 18/12/2022 225.00 лева има места