3 дни
ИМПЕРСКИЯТ ГРАД – ИСТАНБУЛ

3 дни / 2 нощувки     с тръгване от района на Бургас и Варна

Моля, въведете брой възрастни и брой деца преди да натиснете бутон РЕЗЕРВИРАЙ:
 

Отстъпки:
* „Ранно записване” – до 60 / 30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6 / 3 %
* „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 30 туристи – по договаряне (СЦО)
* „Дете“ до 12 г. - 20 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО;
* "Собствен транспорт" - 40 лв.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута; 
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 2 нощувки със закуска в хотел 3+/4* до историческия център на Истанбул; 
-> БОНУС: посещение на желязната църква "Свети Стефан",
-> БОНУС: посещение на цветните квартали Балат и Фенер на залива Златен рог;
-> посещение на МОЛ Форум Истанбул;
-> посещение на Лозенград;
-> водач от агенцията по време на пътуването; 
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.;
-> бонус-ваучер „25 години Динита” на стойност 10 лв.
Цените НЕ включват доплащания за:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 год. – 6 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;                                     
-> единична стая – 80 лв.;
-> трансфер при минимум 6 туристи за отпътуване от място, различно от Бургас;
-> ПСР/антигенен тест, ако се въведе такова изискване от здравните власти;
-> входните такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
-> допълнителните мероприятия.
Програма:
1-ви ден: Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10, с/у х.„Булаир” /среща в 05.15 ч./. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул.
БОНУС: посещение на желязната църква "Свети Стефан" и разходка из цветните и романтични квартали Балат и Фенер на залива Златен рог. Настаняване в хотел 3+/4* в квартал, разположен в близост до историческия център. Свободно време или мероприятие срещу доплащане – Вечерен круиз. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане: разходка с кораб по Босфора,  обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или джамията Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в  Бургас.

*** Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.
Допълнителни мероприятия, осъществявани при минимум 25 туристи:
*** „Вечерен круиз по Босфора” – корабът плава по Босфора, докато се наслаждавате на вечерта.
Цена: от 01.05.2024: 100 лв./50 € и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.
*** Разходка с корабче по Босфора – екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, разходка с кораб около 1,5 часа и екскурзовод на български език.
*** Обиколка „сърцето на Истанбул“ – Пешеходен тур на площад Хиподрум със Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона, Чешмата на Вилхелм Втори,  Синята джамия (отвън), двореца на Рустем паша (отвън) и площад Ахмед Първи с банята на Хюрем Султан (отвън), с посещение на „Света София“.
Цена: 90 лв./ 45 € и включва: трансфер, входна такса за базиликата и екскурзовод на български език.
*** Посещение на султанския дворец „Топ капъ” – един от най-посещаваните дворци в света, основна резиденция на османските султани от ХV до XIX век. Впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към Мраморно море и Босфора. (вход за харема не е включен в цената).
Цена: 130 лв./65 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.
*** Посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ Watergarden Istanbul с танцуващите фонтани – трансфер до азиатската част с преминаване по първия висящ мост над Босфора и посещение на новата джамия с шест минарета Чамлъджа. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul за наблюдение на шоуто на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Басейнът е с площ от 5 000 м2 и се смята за най-големия такъв в Европа.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, такси, паркинг и екскурзовод на български език.
*** Джамията „Сюлеймание” и хълмът „Пиер лоти“ – посещение на „Сюлеймание“ – величествената джамия на султан Сюлейман Великолепни, перлата на майстор Синан, която вече 450 години посреща всеки изгрев и изпраща всеки залез над Златния рог. Мястото на джамията е избрано така, че да се вижда от всяка част на Златния рог и целия район на Галата. Изкачване с лифт до прочутото кафене на Пиер Лоти, френски писател, известен с екзотичните си романи и с получения чин офицер в турската армия, място с незабравим изглед към Златния рог.
Цена: 40 лв./20 € и включва: трансфер, джамията „Сюлеймание“, лифт и екскурзовод на български език.
*** Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – наричан „Турския Версай”, е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на съвременна Турция, привличащ вниманието, както с архитектурата и живописното си разположение на брега на Босфора, така и с ценностите от злато и сребро.
Цена: 100 лв./50 € и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.

* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане. По време на пътуването се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
* Деца под 12 г. ползват 10 лв./ 5 € отстъпка.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването.
!!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!
* Записване и начин на плащане: внасяне 30% от пакетната цена при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* КОВИД-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок; Към момента няма допълнителни изисквания за представяне на ПСР/антигенен тест. Носят се маски в градския транспорт и болниците.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 2,5% до 4,5 % от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗК Лев Инс. ** При положителен ПСР/антигенен тест или карантина преди отпътуването заплатените суми се възстановят по клаузите на тази застраховка. *** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от: Варна – 60 лв.; Обзор – 35 лв.; от Карнобат, Св. Влас,Несебър, Равда, Ахелой – 25 лв.; от Поморие, Сарафово – 15 лв.; Несъбирането на минимален брой туристи за трансфер не е основание за прекратяване на договора;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,10 лв. към 10.01.23); * Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври. * Входните такси варират според обменния курс на турската лира и са оповестени на входовете на обектите.Аквариум SEALIFE – 295 TRL към 10.01.23;  *Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се откаже от организираното пътуване с автобус или самолет, без да дължи неустойка, е до 65 /шестдесет и пет/ дни преди датата на отпътуване.
2. При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 08 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 07 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
2.1. При организирани пътувания със самолет, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 65 дни от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 34 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75 %;
от 14 преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.
3. При анулация на резервацията за пътуване поради болест или други лични причини на ПОТРЕБИТЕЛЯ, той дължи неустойка съгласно т.2 и т.2.1. Препоръчва се на всеки клиент сключването на застраховка "Отмяна на пътуване", по клаузите на която в случай на заболяване, карантина или отказ на отпуск от страна на работодателя, размерът на дължимата неустойка се покрива от застрахователя.
4. ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги преди и по време на пътуването, включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването, на всяко лице, чието поведение е такова, че според държавен служител, клиент, контрагент или друго оторизирано от ОРГАНИЗАТОРА лице, причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозно неудобство сред други клиенти, служители или контрагенти на ОРГАНИЗАТОРА.
5. При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува, не се изчакват закъснели туристи и не се възстановяват средства за услугите, които не са консумирани.
6. При отпътуване за друг град или място, където следва да се нощувка, закъснели туристи се изчакват до 15 /петнадесет/ минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи, ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите, които не са консумирани.
7. ОРГАНИЗАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. Проявата, причинила анулацията, се документира с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица и/или туристи.