3 дни

потвърдена - има места


РАЙСКИТЕ КЪТЧЕТА НА БЪЛГАРИЯ:
Добърско – Разлог – Огняново – Лещен – Ковачевица – Хаджидимово – яз. Доспат Цигов чарк Батак


3 дни / 2 нощувки       тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат, Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Пловдив


 
 

Дата на тръгване Цена Статус
04/09/2021 189.00 потвърдена - има места

1-ви ден:
Отпътуване в 04:00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ 10 (с/у х.„Булаир“); от Сливен в 06:00 ч. от площад „Хаджи Димитър”, в 06:30 ч. от Нова Загора спирка гръговото, в 07:00 ч. от Стара Загора спирка Хотел Железник, в 08:30 ч. от Пловдив спирка бензиностанция Лукойл (до зала Строител).
Пристигане в Добърско – малко селище в полите на Рила планина, добило популярност с църквата „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, в която е изобразен Исус Христос в ракета. Старинната църква е сред 100 –те Национални исторически обекта и е под егидата на Юнеско. Посетителите са привлечени и от легендата за чудодейната сила на селището.
Продължаваме към Разлог и прелестната панорамна алея „Стъпалата”, открита тази година. Алеята се извисява над града и ще ни отведе до най-високата точка в местността, а именно емблематичният за града хълм „Голак”. Главната забележителност на панорамната алея е дванадесет метровата кула, разполагаща се на върха на хълма. Изкачването по нея е възможно, а от най – високата и точка се открива прелестна гледка към планините и града.
Продължаваме към живописното селце Огняново, сгушило се между Пирин и Родопите. В съчетание с благоприятния климат и известните минерални извори, Огняново предлага и красиви живописни природни гледки. Минералният извор в Огняново е известен с наименованието „Мирото” , който се е експлоатирал още в древността. От лековитите свойства на водата му са се възползвали хората в далечната Римска епоха. Свободно време за разходка и релакс в един от най-красивите комплекси в местността - Езерото с плаващите къщи.
Настаняване в хотел 3* в района на Гоце Делчев.  Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Започва нашето пътуване като в приказка с изключително красива природна картина, уникални старинни къщи, където си дават среща тишината, хармонията в природата и традицията на българското село. Очаква ви приятна разходка сред един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България - село Лещен и село Ковачевица. Архитектурния стил на селата е запазил автентичния си вид още от 18-19 век, не само като външно, но и като вътрешно оформление, съхранило в оригиналност атмосферата и живата история на този дивен край. Заради автентичния си облик Лещен и Ковачевица често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Ще посетим и една от основните атракции на село Лещен – глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Наред с нея ще имаме възможност да разгледаме и старата църква „Св. Параскева”, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки . Свободно време за разходка и снимки.
Продължаваме към Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец” – едно от най-красивите и очарователни места в този край. Той е най-големият по поречието на р. Места и третия по големина в Югозападна България. Историята на тази светиня е изпълнена с твърде много чудатости. Тайнства и легенди разказват за чудотворната икона на Св. Георги, до която ще имаме възможност да се докоснем и ние.
И да завършим нашето пътуване като в приказка разхождайки се в природата сред катерички, патици, пауни, елени, сърни, зайчета, пони и много други…. Да, това не е зоопарк, защото тук животните и птиците не са в клетки, а ние ще можем да ги погалим и да ги нахраним дори… Това е едно уникално преживяване и чудесен завършек на този приказен ден. Връщане в хотела. Вечеря с музикална програма. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Продължаваме нашата разходка през Родопите към яз. Доспат. Той е най-големият язовир в България, а природата около него е приказно красива. Свободно време за снимки. Продължавайки по този романтичен път ще се насладим и на красивите гледки и на яз. Широка поляна и яз. Голям беглик.
Отпътуваме към едно от приказно красивите кътчета, на югозападния бряг на яз. Батак, курортната местност Цигов чарк. От курорта в едната посока се разкрива неповторима гледка към спокойните и същевременно пленяващи води на язовира, а от другата красивата и носеща аромат на свежест борова гора. Свободно време за разходка и снимки.
Има няколко места в България, които всеки българин трябва да посети и най-вече да почувства и още повече да не забравя. Едно от тях е Батак. В центъра на града ще разгледаме църквите Св. Неделя и Св. Богородица, Историческия музей и Етнографската експозиция. Църквата „Св. Богородица” е построена през далечната 1912 год и един от най-големите и красиви храмове в България. Старите баташки къщи, историческите и културни паметници трябва да бъдат разгледани. Тук българинът осмисля своята националност с душа, сърце и съзнание! Свободно време. Пристигане вечерта в съответните градове.
Цена:
тръгване: от Бургас от Айтос/Карнобат от Сливен от Варна
Цена на възрастен 189.00 лв. 184.00 лв. 166.00 лв. 218.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 143.00 лв. 138.00 лв. 120.00 лв. 172.00 лв.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, тол такси, паркинг и ДДС;
-> 2 нощувки със закуски и вечери, едната от който с музика в хотел 3* в района на Гоце Делчев;
-> екскурзоводско обслужване.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за единична стая – 50 лв за двете нощувки
-> входни такси на посещаваните обекти: комбиниран билет за Историческия музей, Балинова къща и Шарова къща в Батак с включена беседа – 5 лв.
-> При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; ** Отпътуването от Варна е при минимум 6 туристи;
От До Цена Статус
04/09/2021 06/09/2021 189.00 лева има места