СИТИ ТУР
Бургас – харизматичен и красив, съчетал природни прелести и богато минало, възпитал талантливи актьори, певци, творци и поети…
 

Тематичен тур „ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ“
Кога: всеки ден в 09.30 ч. и в 13.00 ч.
Къде: Магазия 1, обществена зона пристанище Бургас

 

ПРОГРАМА:
        Насладете се на 3 часов тематичен тур, включващ посещение на музея, обиколка на острова и двупосочен билет до острова и обратно.
        Отплаване с кораб от пристанище Бургас към остров Света Анастасия – един от седемте български острова в Черно море, но единственият обитаем. Пристигане на острова след 30 минутно плаване. Около 2 часа престой на едно от най-романтичните места в Бургаския залив.
        Пешеходна разходка и разказ за историята и любопитните легенди, свързани с българския "Алкатраз". Посещение на църквата "Успение Богородично", част от манастира „Св.Анастасия Фармаколитрия (Лечителка)”, фото-пауза пред емблематичния фар на острова и трите интересни скални феномена – „Гъбата“, „Дракона“ и „Вкамененият пиратски кораб“.
        Посещение на музея, включващ шест отделни стаи, разкриващи различен етап от богата история на острова. Ще се насладите на мултимедийната експозиция „Островът на лечителката“ и рибите на Черно море. Възможност да изпиете чаша домашно приготвена медена лимонада или билкова бира, приготвена с мента, лайка, странджански чай и мед-липа, любувайки се на прекрасната гледка към морската шир или да се насладите на ястия, приготвени по стари бургаски и манастирски рецепти в ресторанта на острова, носещ името „100 години назад“.
        Отплаване на обратно и след 30 минути акостиране в Бургас, на Морска гара.
Цена:
Цена на възрастен: 25 лв.
Цена на дете от 3 до 6.99 г. – 15 лв.     
Цена на дете до 2.99 г. – безплатно
Цената включва:
-> двупосочен билет за кораб
-> посещение на островния музей
-> сертификат
-> лицензиран екскурзовод