1 ден
ДЕСТИНАЦИЯ БЪЛГАРИЯ

„ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ“

Бегликташ - Ботаническа градина в с.Велика - Царево - Резово - устието на Велека - р. Ропотамо

еднодневна екскурзия

16.08.2020 г.
30.08.2020 г.; 13.09.2020 г.; 27.09.2020 г.; 11.10.2020 г.;
25.10.2020 г.; 08.11.2020 г.; 22.11.2020 г.

ПРОГРАМА:
Отпътуване в 08.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ 10 (срещу х.„Булаир“). Пристигане и разглеждане на Бегликташ (пешеходен преход около 20 мин. в посока) – българският Стоунхендж, една от най-посещаваните забележителности заради мистерията, в която е обвита. Мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ” се явява най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни Черноморие. Представлява специфично подредени камъни в кръг върху скална повърхност, вярва се, че е изпълнявало различни функции, а именно – слънчев часовник, календар и храм. Отпътуване за село Велика и посещение на Ботаническа градина "Серафимови" – разполага с най-богатата частна колекция от кактуси в Българдия - над 1600 вида. Отпътуване за Царево – в миналото е известен като Василико и Мичурин. Посещение на църквата “Успение Богородично”, самотно извисяваща се на южния полуостров на града. Свободно време за обяд и разходка в центъра, морската градина. Възможност за разглеждане на Историческия музей – най-големият музей на юг от областния град Бургас, съхраняващ сребърно монетно съкровище на тракийския цар Мостис и златно съкровище – накити на видна тракийка. Отпътуване към Резово – най-южното селище по родното Черноморие. Резовска река, чието устие е тук, представлява самата граница между България и Турция. Разкриват се хубави гледки към турския бряг, където има много дълга и пуста плажна ивица. Отпътуване и фото-пауза с красива гледка към устието на река Велека – едно от най-красивите и живописни места по българското Черноморие. Продължаване към природен резерват „Ропотамо“ и възможност за разходка с лодка (около 1 час). Отпътуване обратно и пристигане вечерта.
Стандартна цена:
тръгване: от Бургас от Созопол от Карнобат
Цена на възрастен 22.00 лв. 20.00 лв. 37.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 16.00 лв. 14.00 лв. 31.00 лв.
БОНУС: Всеки заплатил екскурзията "Бегликташ – Ботаническа градина в с.Велика – Царево – Резово – устието на Велека – р.Ропотамо" получава БЕЗПЛАТЕН ПЕШЕХОДЕН ТУР  „ПО ШПАРЦА НА БУРГАС“
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, тол такси, паркинг и ДДС;
-> екскурзоводско обслужване;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат
Цената НЕ включва доплащания за:
-> входни такси на посещаваните обекти;
-> разходка с лодка по река Ропотамо - 12 лв. възрастен, 7 лв. дете до 12 г.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Начин на плащане: заплащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 2 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване; пътува се с маски; при всяко влизане в автобуса се дезинфекцират ръцете и краката, на всяко спиране автобусът се дезинфекцира и затваря; не се допуска оставане в автобуса или качване на външни лица;
* Входни такси: /с ориентировъчен характер/ Бегликташ – 2 лв.; Ботаническа градина „Серафимови“ в село Велика – 5 лв.; Исторически музей в Царево – 3 лв.
* Възможно е разместване в последователността на посещение на обектите.