„ЕДИН ДЕН НА БЯЛО МОРЕ“:
ДИДИМОТИХО – АЛЕКСАНДРУПОЛИС


еднодневна екскурзия

с тръгване от Бургас
 

ПРОГРАМА:

Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10 (срещу х.„Булаир”) през ГКПП Кап. Петко Войвода, Свиленград. Пристигане в Александруполис – най-североизточният областен град в Р. Гърция и по-известен със старото си име Дедеагач. Свободно време в центъра на града рибарското пристанище, Александруполския фар, крайбрежната алея с уютни ресторантчета, търговската улица. Възможност за посещение на църквата „Свети Никола“, съхраняваща чудотворната триизмерна икона на „Богородица Трифотиса“ - лечителка и пазителка на хората със зрителни проблеми. Кратък престой в магазин „Лидл“.
Отпътуване за Дидимотихо – османска столица в продължение на 5 години, разположен на Червената река (Еритропотамос), вливаща се в по-пълноводната Марица. Най-значимите обекти на града са: средновековната крепост Дидимотейхон („Двойната крепост“); джамията „Челеби султан Мехмед“ по-известна като Баязид джамия; църквата „Св.Богородица Елефтеротрия“(Св.Богородица Освободителка), наричана и Златната църква.
Отпътуване, почивки по пътя и пристигане в Бургас вечерта.
Стандартна цена:
  от Бургас
Цена на възрастен: 45.00 лв.
Цена за лица до 12 г.; групи над 10 човека: 39.00 лв.
 
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, тол и гранични такси, паркинг;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
Цената НЕ включва:
-> доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 84.99 г. – 2 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> входни такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 45 пълноплащащи туристи;
* Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран необходим минимален брой туристи – 2 дни преди датата на отпътуване;
* Начин на плащане: заплащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;
* Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Парична единица – евро; * Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.