от Бургас
„ПОЛСКИ ЗАМЪЦИ”:
ЗАМЪК МОШНА – ЗАМЪК КШОНЖ – ВРОЦЛАВ – ТЫХЫ, МУЗЕЙ НА
БИРАТА КРАКОВ / ЗАМЪК ВАВЕЛ – СОЛНА МИНА ВЕЛИЧКА


8 дни / 7 нощувки                  полет от Бургас, трансфер от Варна

04-11.05.2021 г.

1-ви ден - 04.05 (вторник):
Автобусен трансфер от Варна до летище Бургас. Полет Бургас (14:30) – Краков (15:20). Трансфер до замъка Мошна. Вечеря – традиционна полска кухня. Нощувка в замъка.
2-ри ден - 05.05 (сряда):
Закуска. Разглеждане на замъка Мошна, който има 99 кули/кулички и 365 помещения, приказна архитектура, исторически интериор и просторен парк. През XIX – началото на XX в. едно от най-богатите семейства в Централна Европа преустройва замъка в днешния му вид. Следобед заминаване за замъка Кшионж, един от четирите най-известни полски замъка. Нощувка в замъка.
3-ти ден - 06.05 (четвъртък):
Закуска. Разглеждане на приказно красивия Кшонж. От 1288 г. до наши дни той е смятан за замъкът-перла на Силезия. Казват, че в подземния бункер под Кшонж бил скрит „Златния влак“ на Хитлер. След обед заминаване за Вроцлав. Настаняване в исторически хотел в центъра на града 3*. Вечерна разходка пеша из центъра на Вроцлав. Нощувка.     
4-ти ден - 07.05 (петък):
Закуска. Автобусна панорама на Вроцлав - „икономическият тигър“ на Полша, който се гордее с дълга и богата история. Пешеходна обиколка на центърa на града с великолепни стари сгради и съвременни архитектурни щедьоври. Акцент на Вроцлав са малките сладки статуи на гномчета (krasnale). Нощувка.
5-ти ден - 08.05 (събота):
Закуска. Свободно време. Заминаване за Музея на бирата в Тыхы (Тychy). Разглеждане. Продължаване за Краков. Настаняване в хотел 3*. Вечерна разходка пеша из центъра на града. Нощувка.
6-ти ден 09.05 (неделя):
Закуска. Разглеждане на историческия център на Краков: Плац Матейки, Барбакан, Флорианска порта, Collegium Maius, църквата „Кошчиул Мариацки“, кметството, „Сукиенице“, улица Гродска. След обед разглеждане на замъка Вавел – сърцето на средновековния Краков - резиденция на полските крале в периода от XI до XVII век. В катедралата на замъка са коронясвани и погребани всички полски крале (пред олтара на катедралата е и символичният саркофаг на Владислав III Варненчик). Нощувка.
7-ми ден 10.05 (понеделник):
Закуска. Разглеждане на солната мина Величка – включена в листата на ЮНЕСКО на световното културно и историческо наследство. Добивът на сол в нея датира от далечната 1280 г. Днес галериите на мината имат дължина над 300 км на 9 нива и дълбочина до 327 м. В огромния подземен комплекс има параклиси, катедрала, зали за конференции, магазин за сувенири, поща, ресторант, рехабилитационен комплекс за лечение на костни заболявания и проблеми на дихателните пътища, както и забележителна изложба на скулптури от сол. Свободно време в Краков. Нощувка.
8-ми ден 11.05 (вторник):
Закуска. Трансфер до летището. Полет Краков 11:10 – Бургас 14:05. Автобусен трансфер до Варна.
Цена:
1035 лева в двойна стая за програмата в Полша (отстъпка 70 лв. за записвания до 19.02.2021 г.) + 232 лв. за самолетни билети с два багажа (по цени на Райън Еър към 29.12.2020 г.) с полет от Бургас

1063 лева в двойна стая за програмата в Полша (отстъпка 70 лв. за записвания до 19.02.2021 г.) + 232 лв. за самолетни билети с два багажа (по цени на Райън Еър към 29.12.2020 г.) с полет от Бургас и включен трансфер от Варна
(възможни са промени в зависимост от актуалните цени на самолетните билети и на горивата)
Цената включва:
-> автобусни трансфери Варна – Бургас и Бургас – Варна;
-> директни полети Бургас – Краков – Бургас;
-> летищни такси
-> 1 чанта до 10 кг и малка ръчна чанта (40х 20х25 см);
-> пътуване с комфортни автобуси с климатик;
-> 7 нощувки със закуска в хотели 3*;
-> 1 вечеря (полска кухня);
-> туристическа програма в Мошна, Кшонж, Вроцлав, Тыхы, Краков и Величка;
-> входни билети за обектите в програмата на екскурзията.
-> медицинска застраховка затуристи на възрастдо 70 г.;
-> водач-екскурзовод от агенцията по време на цялата екскурзия.
Цената не включва:
-> доплащане за настаняване в единична стая - 305 лв.;
-> доплащане за чанта 20 кг. (вместо чанта 10 кг.) - 33 евро;
-> входен билет (цена 24 €) в солната мина Величка (влизането е по желание поради възможна клаустрофобия);
-> входни такси в обекти извън програмата, посещавани по желание.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания; Евентуално документ за ваксинация за корона вирус.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 400 лева депозит при записване и сключване на договор за
организирано туристическо пътуване, останалата сума не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 27 пълноплащащи туриста;
* Срок за уведомление при недостигнат минимален бройтуристи: 30 дни преди датата на отпътуване.
Екскурзията не е подходяща за клиенти в инвалидна количка.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Полша: 1 лев = 2,20 PLN;
* Организаторът си запазва правото, при възникване на форсмажорни обстоятелства, да променя последователността на изпълнение на програмата.