НОВО
„ВИНО И ЕСЕННА КРАСОТА”
КРУИЗ ЗА БЪЛГАРИ В НАЙ-КРАСИВАТА ЧАСТ ОТ
РЕКА ДУНАВ С МОТОРЕН КОРАБ РУСЕ ПРЕСТИЖ

АВСТРИЯ - УНГАРИЯ - СЛОВАКИЯ - ГЕРМАНИЯ

7 дни / 6 нощувки на база ол инлузив

26.10 - 01.11.2018 г.

РАЗПИСАНИЕ:
ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ЗАМИНАВА
1 ВИЕНА /Австрия/ - 18:00
2 БУДАПЕЩА /Унгария/ 09:00 19:00
3 БРАТИСЛАВА /Словакия/ 13:00 19:00
4 МЕЛК /Австрия/ 12:00 16:00
5 ПАСАУ /Германия/ 09:00 14:00
6 ВИЕНА  09:00  -
7 ВИЕНА - 12:00
1-ви ден: 26.10.2018
Настаняване на борда на МК Русе Престиж от 14:00 ч. Свободно време за разходка из красивата австрийска столица. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли”, последван от вечеря.
2-ри ден: 27.10.2018

Закуска. Денят ще започне с панорамно влизане в „Перлата на Дунав”- столицата на Унгария – Будапеща. От слънчева палуба ще направите едни от най-добрите си снимки на Парламента, мостовете и величествените сгради от двете страни на Дунав – Буда и Пеща. Следва панорамна обиколка /по желание/ с автобус и пешеходен тур. Обяд. След обяд свободно време за разходка. Преди вечеря ще отплаваме, за да Ви покажем още една спираща дъха гледка – Светлините на Будапеща.
3-ти ден: 28.10.2018

Закуска. Преминаване през Габчиково - един от най-големите шлюзове по реката. Обяд на борда. Пристигане в Братислава и по желание Панорамна обиколка на очарователната столица на Словакия. Спокойствието и романтиката на Стария град са на пешеходно разстояние и всичко това може да бъде полято с хубава словашка бира. Вечеря и отплаване към Мелк.
4-ти ден: 29.10.2018

Закуска. Панорамно плаване през известния винарски регион на Австрия „Вахау” по време на късния есенен гроздобер. Стъпаловидни лозя, забележителни пейзажи, кайсиеви масиви и повече от 5000 исторически паметника правят Вахау едно от най-привлекателните места за посещение. Обяд на борда. След обяд по желание екскурзия до манастира Мелк – бенедиктинския манастир, разположен на 60 - метрова скала, известен с библиотеката си от над  80 000 книги и заснемането на филма „Името на розата”. Вечеря.
5-ти ден: 30.10.2018

Закуска. Пристигане в Пасау - градът на трите реки. Разположен на границата между Австрия и Германия, той е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Възможност за пешеходна обиколка на стария град /по желание/ и свободно време за пазаруване. Отплаване за Виена. Прощален коктейл и капитанска вечеря.
6-ти ден: 31.10.2018

След закуска Ви предлагаме да опознаете Виена с aвтобусна и пешеходна екскурзия /по желание/. След обяд - свободно време във Виена. За да вземете най-доброто от престоя си в столицата на музиката, Ви предлагаме Вечерен концерт с произведенията на Моцарт и Щраус и други известни класици след вечеря /по желание/.
7-ми ден: 01.11.2018
Закуска и напускане на кораба до 10.00 ч.
ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО:

Палуба Вид каюта На човек
в двойна каюта
Единична каюта
Долна Стандартна каюта
с прозорец
589 943
Средна
стандарт
Стандартна каюта
с прозорец
649 1039
Средна
делукс
Делукс каюта
с френски прозорец
709 1135
Горна Делукс каюта
с френски прозорец
729 1166
Цената включва:
-> 6 нощувки на борда на база ОЛ ИНКЛУЗИВ: закуска: бюфет, обяд: 4 - степенно меню, следобедно кафе и чай със сладки, вечеря: 4 - степенно меню, нощна закуска; НАПИТКИ(наливни): от 08:00 до 24:00ч.: вино / бяло, червено, розе/, бира, безалкохолни напитки и минерална вода, натурални сокове, кафе, чай.
***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
-> Анимационна програма на български език и музика на живо на борда
-> Капитански коктейл за „Добре дошли“
-> Прощален коктейл и капитанска вечеря
-> Безплатно ползване на библиотека и джакузи
-> Пасажерски такси за пристанищата
-> Изцяло български екипаж на борда
-> Медицинска застраховка „Помощ при пътуване”- 10 000 Евро покритие/за лица до 61 год./
Цената НЕ включва:
-> Транспорт до началното и крайно пристанище
-> Екскурзии на брега/ по желание/ – заявяват се и се заплащат предварително
-> Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда
-> Разходи от личен характер
-> Бакшиши/по желание/
-> Доплащане за застраховка: за лица от 61 до 65 год. - 24 лв; над 65 год. - 36 лв.
Допълнителна информация:
* УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: Капаро в размер на 400 лв на човек и доплащане до 30.08.2018 г.; Валидна лична карта и/или валиден задграничен паспорт /валидна минимум 6 месеца/; За деца под 18 г. - нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето.
* Организиран транспорт с автобус до Виена и обратно /при мин. 30 записани/ - 125 евро на човек в двете посоки (тръгванe на 25.10.2018г. от Русе и София) - заявява се при записване;
* Организиран транспорт със самолет от София до Виена и обратно - цена допълнително;
* Предлагаме паркинг във Виена за пътуващите с личен автомобил;
* Дете до 2год. - заплаща само пасажерски такс;
* Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни на допълнителен матрак- заплаща 50% от цената на круиза;
* Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 110 
* ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА: Провеждат се на български език или с превод на български език /при мин. 30 записани/. Заявяват предварително, заплащат се до 30.08.2018 г.
ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА:
Провеждат се на български език или с превод на български език/при мин. 30 записани/.  Заявяват предварително, заплащат се до 30.08.2018
 
ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО
1. ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА /с включен вход за църква „Св. Матиас“/ 31
2. ОБИКОЛКА БРАТИСЛАВА 19
3. МАНАСТИР МЕЛК /с включен вход за манастира/ 35
4. ОБИКОЛКА ПАСАУ 15
5. ОБИКОЛКА ВИЕНА 33
6. ВЕЧЕРЕН КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ ВЪВ ВИЕНА /с включен трансфер/ 69
ПАКЕТ 6 ЕКСКУРЗИИ 5 % отстъпка
 
Описание на екскурзиите:
 
Обиколка Будапеща – автобус + пешеходен тур – 3,5 часа
Наричана “перла на Дунава”, унгарската столица се счита за най-красиво разположения град на р.Дунав. Обиколката започва от Буда, където първо се качвате на хълма Гелерт и след това продължавате до бившия царски дворец от където се открива панорамна гледка към Пеща. Посещават се Рибарския бастион и църквата Матиаш. С автобуса продължавате през Верижния мост към Пеща,  като се преминава покрай най-красивите барокови сгради, кметството, парламента, площада на героите с мемориали на унгарски крале.
 
Обиколка Братислава –пешеходен тур – 2 часа
Градът е разположен на южните склонове на Малките Карпати и се числи към групата на европейските столици, намиращи се на река Дунав, заедно с  Будапеща, Виена и Белград. По време на пешеходна обиколка в стария град ще видите символа на града- катедралата “Св. Мартин”/в която са коронясани 11 хабсбургски крале и 8 кралици/, първият университет в Братислава от 13век, фонтана Максимилиана от 16 век и операта.
 
Манастир Мелкавтобус + обиколка на манастира – 2,5 часа
Автобусът ви отвежда до разположения над град Мелк бенедиктински манастир, който носи името му. Посещение на манастира, който е разположен на висока 60 метрова скала и е една от най-великолепните постройки в Европа.Библиотеката на манастира е уникална и съхранява над 80 000 тома литература. По време на обиколката ще посетите мемориалната зала, църквата на манастира и библиотеката. Следва свободно време,  през което може да се разходите.
 
Обиколка Пасау – пешеходен тур –  около 2  часа
Пасау- градът на трите реки, е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Обиколката включва пешеходна разходка из историческия център с неговите кули, живописни площади и вити улички. По време на тура ще минете покрай катедралата Свети Стефан, където е разположен най-големият орган в света.
 
Обиколка Виенаавтобус + пешеходна обиколка, 3 часа 
С автобус се преминава  по Рингщрасе, покрай националната опера, Парламента, Бургтеатъра, кметството, часовника Ураниа, дантелената църка, Hundertwasserhaus (сграда в оригинален смесен стил на австр.архитект Хундертвасер). Пешеходна разходка из старата част на Виена. Спира се на площада пред катедралата Свети Стефан,символ на Виена, където могат да се снимат и прословутите файтони. Там се дава и свободно време.
 
Вечерен Концерт във Виена  –  около 2 часа ПРЕПОРЪЧВАМЕ!
Kласически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в един от бароковите замъци на Виена. Красивата музика и уютната атмосфера ще направят вечерта ви в „Столицата на музиката“ незабравима. Цената включва трансферите от и до кораба.
ВАШИЯТ КОРАБ РУСЕ ПРЕСТИЖ:
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
Дължина Широчина Скорост Флаг Корабособственик Пасажери Екипаж Палуби
110 м 11,40 м Макс. 23 км/ч Български Дунав Турс 159 40 4

Моторен кораб "Русе Престиж” е построрен през 2004 г. в Холандия и изцяло реновиран през януари 2018г. Корабът разполага с фоайе, панорамен бар с дансинг,  основен ресторант, библиотека с кът за четене, голяма слънчева палуба с джакузи и шезлонги, интернет / доп. заплащане/, магазин за сувенири, фризьорски салон и масажно студио.
Каютите са разположени на три палуби и са с големина от 11 до 14 кв.м,  а цветовете и интериорът ще ви накарат да се чувствате като у дома си. Всички каюти са с прозорци, а тези на горна и част от средна палуба са с френски балкони. Всяка каюта разполага с баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, телевизор, телефон и климатик.
Четиристепенното европейско меню, вкусните сладкиши, живата музика и анимация, както и любезният екипаж са част от нещата, с  които ще ви очароваме.
 
ДОБРЕ ДОШЛИ НА БОРДА НА МОТОРЕН КОРАБ РУСЕ ПРЕСТИЖ!