Остров КОРФУ – митове и легенди

Корфу (на гръцки Керкира) е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море. Носи името на красивата речна нимфа Керкира, в която бог Посейдон се влюбил и отвлякъл на острова. През 2007 г. старият град на Керкира е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

 4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна и София

26-29.10.2017 г.

1-ви ден:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут София – ГКПП Кулата – Игуменица. Пристигане на Йонийското пристанище Игуменица и потегляне с ферибот (около 1 ч. 30 мин.) за остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пристигане вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:

07.30 ч. Закуска.  Свободно време или по желание и срещу доплащане – обиколка на столицата на остров Корфу с местен екскурзовод: Пешеходна разходка в столицата Керкира: площад "Еспланада" – сърцето на града; галерията с арките "Листон"; Старата крепост; дворецът "Св. Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" – закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време. Посещение на двореца "Ахилион" – лятната резиденция на императрица Елизабет. Свободно време или  по желание и срещу доплащане: разходка с корабче с прозрачно дъно „Калипсо стар”, даващо възможност за вълнуващо изследване на морското дъно и уникално подводно шоу, изпълнено от дресирани тюлени. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден:

07.30 ч. Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане целодневна екскурзия: Палеокастрица – един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. Посещение на манастира „Св.Богородица” в Палеокастрица  – великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Отпътуване за Сидари – прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето. Фото-пауза на известната природна забележителност „Canal d'amour” или „Каналът на любовта”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден:
07.30 ч. Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България по маршрут Игуменица – ГКПП Кулата – София – Бургас – Варна. Пристигане в София вечерта, Бургас късно вечерта, във Варна след полунощ.
Цена:
Дата Цена възрастен в двойна/тройна стая: Цена на дете до 12 г. с 2-ма възр. в стая
от София от Бургас от Варна от София от Бургас от Варна
21-24.09.2017 г.         254.00 лв. 279.00 лв. 308.00 лв, 214.00 лв. 239.00 лв. 268.00 лв.
26-29.10.2017 г. 240.00 лв. 265.00 лв. 294.00 лв. 200.00 лв. 225.00 лв. 254.00 лв.
* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ”90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус; 
-> пътни, гранични такси и фериботни билети;
-> 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*;
-> водач от агенцията;
-> туристическа застраховка с покритие 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> входни такси: двореца Ахилеон – 7 евро; Старата крепост – 5 евро;
-> доплащане за единична стая – 25.00 лв. на вечер;
-> обиколка на гр. Корфу с местен екскурзовод – 30 лв./15 €;
-> разходка с корабче „Калипсо стар”  – 30 лв./15 €;
-> целодневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари – 30 лв./15 €;
-> доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 год. – 8.00 лв.;
лица 85 и повече години не се застраховат;
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
* Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Парична единица – евро; 
* Часово време:  България 12:00 ч.   Гърция 12:00 ч.       
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.