НОВО
„ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ”:  
Карлово – Троянски манастир - Ловеч - село Къкрина – Соколски манастир – Дряновски манастир

Всеки българин носи „Апостола на свободата“ в сърцето си. Всеки чувства по свой начин признателността към решителността и жертвоготовността на Левски. Има два дни в годината, в които изразяваме по-силно тази почит – денят на раждането на Васил Левски и денят на неговата героична смърт. На 18.07.2017 се навършват 180 години от рождението на Апостола на Свободата. Предлагаме Ви, макар и само за 2 дни, да се докоснете до част от местата, където е развивал революционна дейност, укривал се е от преследвачите си, вдъхвал е вяра и е пробуждал съзнанието на българите.
 
2 дни / 1 нощувка
с тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат и Сливен
 
Очаквайте предстоящите дати за 2018 година

1-ви ден:
Отпътуване в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х-л „Булаир“; в 07.45 ч. от Карнобат, паркинга на маркет “ВАНЯ”. Почивка по пътя. Пристигане в Карлово – разпложен в прочутата Розова долина, родно място на Апостола на свободата Васил Левски. Посещение на къщата-музей “Васил Левски” /в списъка на 100-те национални туристически обекта(НТО)/, намираща се в двора на мемориалния параклис “Всех Святих болгарских”, където се съхраняват косите на Апостола. Свободно време за обяд и разходка.
Продължаване към Троянския манастир „Успение Богородично" /в списъка на 100-те НТО/ – трети по големина у нас след Рилския и Бачковския, създаден в края на XV век, но първи писмени сведения за него са запазени от XVII век. Манастирът не остава встрани от стремленията на българите към национално освобождение. Именно в него Левски основава единствения в страната монашески революционен комитет, начело на който застава самият игумен Макарий. Тук има негов музей, запазена е и стаята, служела за скривалище, заедно с отвора към тавана, през който той бягал от турските заптиета. В тази килия Левски обсъждал революционните дела с монасите и останалите негови сподвижници. Ще видите и софрата, на която бил гощаван. Отпътуване към Ловеч – център на Вътрешната революционна организация на революционера Васил Левски в борбата му за освобождение от османско владичество. Символ на града е покритият мост над река Осъм, който е изграден през 1872-1874 г. от възрожденския майстор строител Колю Фичето и свързва старата с новата част на града – днес в него се помещават множество магазинчета, в които могат да се купят сувенири. Свободно време в стария град – квартала „Вароша”, където са разположени Историческият музей; Етнографският комплекс; катедралният храм „Света Неделя”; къщата музей „Васил Левски” /в списъка на 100-те НТО/ с най-богатата в България сбирка от лични вещи на Апостола, съхранавяща неговата сабя, кама, малка печатница, фалшиви турски печати, квитанции; в най-високата част на стария град е 14-метровият паметник на Васил Левски и останките от крепостта Хисаря – построена по време на Първото българско царство и е една от последните завладени по време на османското нашествие. Тук през 1187 г. е подписан мирният договор между България и Византия, с който е отбелязано началото на Втората българска държава и краят на двувековното византийско владичество над българските земи. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2-ри ден:


Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в село Къкрина – лобното място на Апостола на свободата Васил Левски. Посещение на музея „Къкринско ханче” /в списъка на 100-те НТО/ – мястото, където най-почитаният герой от българската история е заловен от турските заптиета на 27 декември 1872 г.
Отпътуване към Соколския манастир "Успение Богородично", който също има място за героичните дела на великия Левски – той често намирал убежище в обителта; тук било осветено и знамето на неговата чета, а днес в храма има своеобразна музейна сбирка с предмети, използвани от Апостола. Продължаване към Дряновската обител "Св. Архангел Михаил" /в списъка на 100-те НТО/ подслонявала неведнъж Дякона и негови сподвижници. Отпътуване и пристигане в Карнобат и Бургас вечерта.
Цена:
тръгване: от Бургас от Айтос и Карнобат от Сливен
Цена на възрастен в двойна или тройна стая:  83.00 лв. 78.00 лв. 73.00 лв.
Цена на дете до 12 г. с 2-ма възрастни в стая: 73.00 лв. 68.00 лв. 63.00 лв.
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ловеч;
-> водач от от агенцията по време на пътуването;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за единична стая – 15 лв.; 
-> доплащане за вечеря с музика в ресторанта на хотела – 20 лв. (3-степенно меню: салата, основно ястие и десерт);
-> входни такси на посещаваните обекти.
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване.
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване, заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
* Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.
* Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; 
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Варна – 29 лв.; от Обзор – 19 лв.; от Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
* Входни такси: /с ориентировъчен характер/ Карлово: къщата-музей “Васил Левски” – 2 лв.; Троянски манастир – музей „Васил Левски” – 2 лв.; Ловеч: Етнографски музей – 2 лв., музей „Васил Левски” – 2 лв., крепост Хисаря – 2 лв., Къкринско ханче – 2 лв.
* При тази програма може да посетите 5 от 100-те национални туристически обекта.