НОВО
ЦВЕТОВЕТЕ НА САНТОРИНИ

Остров Санторини, наричан за кратко Тира – уникален  и мистичен. Мястото, което се свързва с изгубената цивилизация на Атлантида и с най-големия вулканичен взрив в историята на човечеството. Санторини е всеизвестен и с внушителните гледки, романтичните многоцветни залези и е предпочитана туристическа дестинация и за най-капризните вкусове.

6 дни / 4 нощувки
с тръгване от Варна, Бургас и София

Очаквайте предстоящите ни дати за 2018 г.

1-ви ден:

Отпътуване в 22.30 ч.(предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“, 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“по маршрут ГКПП Кулата - Атина. Фото-пауза на Термопилите – мястото на епичната битка, където загива царят на спартанците Леонид. Късния следобед пристигане в Атина – столица на Гърция и град с най-славна история. Панорамна автобусна обиколка – Парламента, Президентския дворец, Храма на Зевс, Олимпийския стадион, Академията и Акропола. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2-ри ден:

Закуска рано сутринта (или сух пакет). Отпътуване за Санторини с ферибот от пристанище Пирея (продължителност около 8 часа). Следобед около 15.30 ч. пристигане на Санторини – един от най-романтичните и красиви острови с неповторим пейзаж – малки бели къщи, църкви със сини куполи, тесни калдъръмени улички и стълби, водещи към върха на калдерата. Настаняване в хотел 3*. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на град Ия: Отпътуване за най-популярното място на острова град Ия – в най-северозападната част на острова и известен с уникалната си архитектура, с емблематичната вятърна мелница и множество снежнобели и многоцветни сгради, с малки подобни на лабиринт улички. Свободно време за разходка и разглеждане на живописното селище и наблюдаване на световно известния залез на Санторини, заради който на острова пристигат хиляди туристи от цял свят. Връщане в хотела.  Нощувка.
3-ти ден:


Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане обиколен тур на остров Санторини – Фира, Акротири, Имеровигли и Пиргос. Отпътуване за Акротири, наричан още "гръцкият Помпей" - древно минойско селище, погребано под тонове пепел след голямото изригване на вулкана през 1400 г. пр. Хр. Археологическите разкопки започват през 1967 г., като досега е  изследвана малка част от древното селище. Фото-пауза на „Червеният плаж” – носи името си заради червените скали, които го заобикалят; плажът и скалите са изградени от лава преди хиляди години.  Посещение на Пиргос (известно и като Пиргос Калистис) – старо село във вътрешната част на острова и спирка при манастира „Пророк Илия“/отвън/, който е на най-високото място на острова, от където се вижда целия остров. Отпътуване за град Тира (Фира) – столицата на острова, построена по ръба на вулканичната калдера. Фира очарова посетителите си със своята типична за Цикладите архитектура и впечатляваща гледка към вулкана. Свободно време за пешеходна разходка. Възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на Имеровигли – традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано "терасата на Егейско море" поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Връщане в хотела. По желание и срещу доплащане вечеря в традиционна гръцка таверна. Нощувка.
4-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия с корабче до вулкана Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия: През 1400 г. пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полита във въздуха и на нейно място се образува огромен кратер, наречен калдера, който се запълва с морска вода; днес на малкия остров Неа Камени има активен вулканичен кратер. Посещение на кратера на вулкана и  горещите извори, които се намират на съседния остров Палеа Камени (носете си стари бански, защото водата разяжда материята). Посещение на остров Тирасия – съхранил традиционни селища и типична атмосфера. Свободно време за обяд в някои от рибните ресторанти на брега на морето или за посещение на главния град Манолас (пеша или яздейки магаре). Нощувка.    
5-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до южната част на острова: Разглеждане на град Месария с уникалната, построена през 1864 г. църква "Свети Димитър" и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 г. Посе  щение на град Емпорио – обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова. И не на последно място град Периса – разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика "Агия Ирини", дала името си на остров Санторини. Следобед отпътуване с ферибот от Санторини към пристанището Пирея. Пристигане в Атина около полунощ. Отпътуване за България.
6-ти ден:
Пристигане в София около обяд, в Бургас следобед, във Варна вечерта.
Цена:
Дата Цена възрастен в двойна/тройна стая: Цена на дете до 12 г. с 2-ма възр. в стая
от София от Бургас от Варна от София от Бургас от Варна
02-07.10.2017 г.      410.00 лв. 435.00 лв. 464.00 лв. 370.00 лв. 395.00 лв. 424.00 лв.
* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус; 
-> пътни и гранични такси;
-> двупосочни фериботни билети и такси;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина;
-> 3 нощувки със закуски в хотел 3* на о.Санторини;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> туристическа застраховка с покритие 5000 € за лица на възраст до 69.99 год.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 год. – 12.00 лв.;
лица 85 и повече години не се застраховат;
-> доплащане за единична стая – 30.00 лв. на вечер;
-> вечеря в традиционна гъцка таверна (салата, основно, десерт, 1 напитка) – 50 лв./25 €;
-> посещение на град Ия –  10 лв./ 5 € - транспорт и паркинг;
-> посещение на Фира, Акротири, Имеровигли и Пиргос – 20 лв./ 10 €;
-> екскурзия с корабче до вулкана Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия –  56 лв./ 28 € / за тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки (до кратера се върви пеша около 30 мин. в едната посока по стръмен и каменист терен), бански, слънчеви очила и шапка;
-> екскурзия до южната част на острова –  20 лв./ 10 €;
-> входни такси: Археологическия музей – 12 €; Музея на фолклора – 3 €; музей на праисторическа Тира – 14 €; Акротири – 12 €; кратера на вулкана на о-в Неа Камени – 2,5 €;
-> градски транспорт: автобуси се движат на 30-60 мин.; билетите са между 1,60 € и 2,30 €; за повече информация: www.ktel-santorini.gr; на острова се движат и маршрутки, които спират по желание на пътниците по маршрута; можете да наемете кола за 25-45 € на ден, а мотоцикл за около 15 € на ден.
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.  
* Гърция: Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Парична единица – евро;    
* Часово време:  България 12:00 ч.   Гърция 12:00 ч.